Padažai

Tahini pasta

Tahini pasta - bulviukose.lt

Tahini pasta – tiršta, vientisa masė gaminama iš pakepintų sezamų sėklų. Šios pastos dedama į pyragus, sausainius, chalvą, mėsos patiekalus, padažus ir t.t.. Jos galima nusipirkti arba pasigaminti patiems.

Tahini pasta:

  • 1 stiklinės sezamo sėklų
  • 1/4 stiklinės aliejaus (geriausia sezamų, tačiau galima naudoti ir alyvuogių aliejų)

Gaminimo eiga:

Sezamų sėklas švelniai pakepinkite sausoje keptuvėje arba orkaitėje – jos neturi labai parusti.

Sumalkite  iki miltų. Supilkite aliejų ir išmaišykite. Turi gautis vienalytė, tiršta, tačiau taki masė. Jei atrodo, kad aliejaus trūksta, įpilkite dar.

Pasta laikoma uždaryta šaldytuve. Ilgiau stovint pasta gali išsisluoksniuoti, todėl prieš naudojimą gerai išmaišykite.

Sekite bulviukose.lt Instagrame

Patiekalai su sezamų sėklomis

2 Comments

  • Reply
    Forelle
    2010-07-24 at 04:53

    Vis ruošiuosi pasidaryti, net ekologiškų sezamo sėklų nusipirkau. O paskui gaminčiausi chalvą. Bet svajoju toliau ir gaminu tai ko nesuplanuoju 🙂

  • Reply
    Laura
    2010-07-24 at 07:30

    Nu čia reikia prisiruošt tik…prisidarei sau kalna ir ramu, nes ilgai stovėt gali šaldytuve 😉

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI