Aukso fondas/ Padažai/ Vaisiai ir uogos

Juodųjų serbentų actas

Juodųjų serbentų actas - bulviukose.lt

Juodųjų serbentų actas – tirštas, maloniai saldžiarūgštis padažas.  Tinka salotoms, mėsos patiekalams paskaninti ir marinuoti.

Reikės:

  • 0,5 l vyno acto
  • 0,5 l prinokusių juodųjų serbentų
  • 2 šaukštų cukraus
  • Saujos šviežių čiobrelių

Gaminimo eiga:

Uogas sutrinkite ir užpilkite actu. Indą sandariai uždenkite ir savaitę laikykite šaldytuve.

Po savaites nukoškite. Išspaustas sultis užvirinkite. Kai užvirs sudėkite cukrų ir dar kelias minutes pavirkite.

Atvėsinkite ir supilstykite į indelius. Į kiekvieną indelį įmeskite po kelias čiobrelio šakeles. Uždarykite ir laikykite šaldytuve.

Šaldytuve laikomas actas stovi ilgai. Kelis metus ir net ilgiau.

Pabandykite pagal ši receptą pasigaminti acto ir iš kitokių uogų. Tinka braškės, avietės, gervuogės, vyšnios.

(Juodųjų serbentų actas. Receptas iš IKI leidinio)

Daugiau actų receptų

Sekite bulviukose.lt Instagrame

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply