Aukso fondas/ Miltiniai nesaldūs patiekalai/ Žuvis ir jūros gėrybės

Japoniški koldūnai Gyoza su menke ir kopūstais

Gyoza koldūnai su menke

Japoniški koldūnai Gyoza – rytų dvelksmas jūsų virtuvėje. Ir nebūtina pirkti, galite patys pasigaminti puikiausius naminius koldūnus 🙂

Gyoza koldūnų receptą į Japoniją atvežė antrojo pasaulinio karo metu, namo iš Kinijos grįžę kareiviai. Pigūs, sotūs, greitai pagaminami koldūnai išpopuliarėjo ir tapo Japonijos virtuvės pasididžiavimu 🙂  Gyoza koldūnų paruoštos tešlos ir pas mus galima nusipirkti, belieka susimaišyti įdarą ir pademonstruoti koldūnų lankstymo klasę 🙂

Japoniški koldūnai Gyoza:

  • Apie 36 “Gyoza” koldūnų tešlos lakštelių (pirkau šaldytą)
  • 400 g menkės filė
  • 90 g kininio kopūsto (žaliosios dalies)
  • 60 g poro baltosios alies
  • Aliejaus kepimui
  • 10 smulkintų svogūnų laiškų
  • 1 cm ilgio smulkinto imbiero
  • 3 smulkintų česnako skiltelių
  • 1 šaukšto japoniško sojų padažo
  • 3 šaukštelių “Mirin” (japoniško saldaus vyno)
  • 2 šaukštelių žuvų padažo
  • 2 šaukštelių skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 šaukštelio Sriracha padažo
  • Žiupsnelio maltų baltų pipirų
  • 1 šaukšto kukurūzų krakmolo
  • Sezamų sėklų kepimui

Patiekimui:

  • 2 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų
  • Šlako skrudintų sezamų sėklų aliejaus

Gamybos eiga:

Atsišildykite koldūnų tešlą, jei nusipirkote šaldytą. Patarimas: kol gaminsite koldūnus, tešlą visą laiką laikykite uždengę drėgnu rankšluostėliu, kad nedžiūtu. Tešla labai greitai džiūsta ir lankstant koldūnus paskui lūžinėja.

Menkės filė smulkiai sukapokite.

Smulkiai supjaustykite kininio kopūsto lapus, porą ir trumpai pakepinkite keptuvėje su aliejumi, kad suglebtų, atvėsinkite. 

Menkę sumaišykite su pakepintomis daržovėmis smulkintais svogūnų laiškais, imbieru, česnaku, sojų padažu, “Mirin”, sezamų aliejumi, žuvų padažu, Sriracha, krakmolu ir pipirais.

Dėkite ant delno tešlos apskritimą, o į jo vidurį arbatinį šaukštelį įdaro. Aptepkite tešlos kraštus trupučiu vandens. Sulenkite tešlos lapelius per vidurį ir užspausdami kraštus suformuokite pusmėnulį. Kaip gražiai užlankstyti “Gyoza” koldūnus rasite panaršę Youtube kanale. koldūnus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardelę. Aš koldūnus dar pridengiau maistine plėvele, kad labai nedžiūtų, nes koldūnus pirmą karta dariau laaaabai lėtai 🙂 Prieš kepant koldūnų dugnelius pamirkykite į vandenį, tada į sezamų sėklas.

Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus. Pridėkite tiek koldūnų kiek tilps, palikdami tarp jų mažus tarpus. Kepkite kol koldūnų dugneliai gražiai apskrus (vartyti nereikia). Įpilkite į keptuvę 3 mm vandens ir uždengę keptuvę dangčiu, troškinkite ant mažos kaitros 6 minutes arba tol kol matysite kad jie išvirė. Jei troškinant pritrūksite vandens, įpilkite šlakelį.

Prieš patiekiant pabarstykite koldūnus svogūnų laškais ir pašlakstykite sezamų aliejumi.

Japoniški koldūnai “Gyoza” valgomi mirkant į sojos, chilli sweet, ar kitus azijietiškus padažus.

Sekite bulviukose.lt Instagrame
Naminiai Gyoza koldūnai su menke

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI