Mėsa/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Manti

Manti - bulviukose.lt

Manti – koldūnų rūšis, populiari daugelyje tiurkų virtuvių, taip pat Pietų Kaukazo ir Balkanų, Vidurinės Azijos, Afganistano ir Kinijos musulmonų, Graikijos virtuvėse. Manti taip pat gaminami Rusijoje ir kitose posovietinėse šalyse, kur patiekalas išplito iš Vidurinės Azijos šalių. Darbo daug, bet taip skanu! TAIP SKANU!!!

Tešlai reikės:

  • ~400 g kvietinių miltų
  • 1 kiaušinio
  • 1 kiaušinio trynio
  • ~0,5 stiklinės vandens
  • Druskos

Įdarui:

  • 500 g maltos jautienos arba avienos (dėjau maišytą per pusę)
  • 1 labai smulkiai pjaustyto didelio svogūno
  • 2 šaukštų smulkintų petražolių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Kepimui:

  • ~150 g tirpinto sviesto
  • ~1 stiklinės karšto jautienos sultinio

Padažui:

  • 1 stiklinės riebaus jogurto
  • 1 skitelės smulkinto česnako

Gaminimo eiga:

Iš tešlai skirtų produktų užminkykite tešlą. Įdėkite į maišelį ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

Sumaišykte įdarui skirtus produktus.

Tešlą plonai iškočiokite (aš mėgstu, kad būtų tešlos, tai kočiojau storiau). Supjaustykite kvadratėliais. Kvadratėlį patepkite kiaušinio baltymu, dėkite rutuliuką įdaro ir užspauskite kampučius…kaip nuotraukoj, tikuosi suprantama…

Tuos mantus dėkite į gausiai sviestu išteptą formą.

Orkaitę įkaitinkite iki 180C temperatūros. Sulaistykite tirpintą sviestą ant formoje esančių mantų, dėkite į orkaitę ir kepkite 15 minučių. Užpilkite jautienos sultiniu, kad būtų beveik apsemti ir kepkite dar ~20 minučių arba kol krašteliai pradės ruduoti. Jei atkakliai neruduoja, pakelkite formą arčiau viršutinio kaitinimo elemento.

Padažui jogurtą sumaišykite su česnaku.

Manti patiekite su jogurtiniu padažu.

(Manti iš knygos “Vefa’s Kitchen”)

Sekite bulviukose.lt Instagrame.

Daugiau miltinių patiekalų.

Jums taip pat gali patikti

10 Comments

  • Reply
    Forelle
    2011-06-23 at 17:13

    Įsivaizduoju kaip skanu! Nusižiūrėjus seniai šį patiekaliuką, tik laukiu atostogų

  • Reply
    Laura
    2011-06-23 at 17:36

    Iš pradžių keikiausi juos lipdydama, kad daug terlionės, bet skonis atpirko viską 😉

  • Reply
    as
    2011-06-23 at 17:56

    neaisku kaip juos lipdyt :((( gal man nemoksai kokia nuoroda paaiskinancia zinot? 🙂

  • Reply
    Laura
    2011-06-23 at 18:58

    Hm….tiesiog uždėjus ant tešlos kvadratėlio mėsą, lenk tą kvadratėlį pusiau ir šonines kraštines savaime susilipdys…čia kažkas panašaus http://www.youtube.com/watch?v=RhcTXAfGXLo&feature=related

  • Reply
    plaktukai
    2011-06-23 at 19:11

    Geras! Atrodo kaip koks mezgalas!

  • Reply
    Viktorija
    2011-06-23 at 20:22

    Perskaičiau ir taip užsinorėjau naminių koldūnų… Tik kur rasti laiko jų pasigaminti 🙂

  • Reply
    Laura
    2011-06-24 at 12:43

    Plaktuke, bent vienas patiekalas, kuris kaip ir atitinka blogo pavadinima 🙂
    Viktorija…jo…su laiku dabar sudėtinga 😉

  • Reply
    Reda
    2011-06-25 at 19:14

    Wauv, nerealiai skaniai ir gerai atrodo! man patinka kartais taip pasiterlioti su tešla 🙂 rašausi į eilę 🙂

  • Reply
    rūta
    2011-06-25 at 22:05

    o tai čia turkiški manti skaitosi? nes aš turkijoj mačiau parduodamus sveriamus, bet jie buvo iš visų pusių uždaryti – iš pažiūros tiesiog maži maži koldūniukai.

  • Reply
    Laura
    2011-06-26 at 14:21

    Receptas iš graikiškų patiekalų knygos, bet daro ir Turkijoj ir visoj Centrinėj Azijoj ir Šiaurės Kinijoj ir dar bala žino kur, tik kitokios formos, įdarai…. vienu žodžiu ta pati mergele tik kita suknelė 😉

  • Leave a Reply