Daržovės/ Aukso fondas/ Kruopos ir grūdai/ Kiaušiniai/ Mėsa

Polenta su kiaušiniais marškinėliuose ir žirnelių padažu

Polenta su kiaušiniais marškinėliuose ir šoninės-žirnelių padažu - bulviukose.lt

Polenta su kiaušiniais marškinėliuose ir šoninės, žirnelių padažu – klasikinis derinys. Paprastų produktų patiekalas, atrodantis spalvingai ir šventiškai.

Polentai reikės:

  • 1 stiklinės kukurūzų kruopų
  • 1 litro vandens
  • Šlakelio balto sauso vyno
  • Druskos
  • Saujelės parmezano sūrio
  • 1 šaukšto sviesto

Padažui:

  • ~20 kvadratėlių rūkytos šoninės
  • ~10 šviežių smulkintų šalavijo lapelių
  • Saujos šviežių žirnių
  • Keletą virtų kiaušinių marškinėliuose. Kaip juos išvirti, rasite čia.

Gaminimo eiga:

Užvirinkite pasūdytą vandenį, įpilkite šlakelį vyno, suberkite maišant kruopas ir virkite dažnai pamaišydami. Virkite tol kol košė nelips prie puodo sienelių (aš vadovaujuosi kitu metodu…tiesiog ragauju).

Kai košė bus išvirusi, suberkite sūrį, gerai išmaišykite. Sudėkite sviestą ir vėl gerai išmaišykite iki vientisos masės. Puodą uždenkite, užklokite rankšluostėliais ir palikite pabrinkti. Per tą laiką galite išsivirti kiaušinius marškinėliuose. 

Kol košė virs, pasigaminkite padažą. Sudėkite šoninę į įkaitintą keptuvę ir kepkite kol taps traški. Sumeskite šalaviją. kelias sekundes pakepinę, sudėkite žirnelius ir kaitinkite kol jie perkais.

Į lėkštę įdėkite polentos, ant viršaus užtupdykite kiaušinius (kam vieno užteks, o kam ir dviejų prireiks). Aplinkui palaistykite padažu.

Šios porcijos užteko 3 žmonėms.

Polenta su kiaušiniais marškinėliuose ir šoninės, žirnelių padažu.

Sekite bulviukose.lt Instagrame

3 Comments

  • Reply
    valgytojas
    2010-07-28 at 19:41

    valgiau ir dar noriu 🙂

    • Reply
      Laura
      2010-07-29 at 07:25

      Bus 😉

  • Reply
    Aušra
    2010-11-20 at 21:20

    Atrodo tikrai gundančiai 🙂

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI