Daržovės/ Sūris ir varškė

Įdaryti cukinijų žiedai

Įdaryti cukinijų žiedai - bulviukose.lt

Įdaryti cukinijų žiedai – subtilus ir švelnus patiekalas. Patiekalas kilęs iš Italijos, tačiau cukinijų sezonu ir mes pilnai juo galime mėgautis.

Įdaryti cukinijų žiedai:

  • 5 -6 cukinijų žiedų
  • 0,5 stiklinės miltų
  • 100 ml šalto alaus arba šalto gazuoto vandens
  • 1 kiaušinio
  • Čiobrelio šakelės
  • Kelių šaukštų rikotos sūrio
  • 1 šaukšto smulkiai tarkuoto Parmezano
  • Kelių lapelių baziliko
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

Cukinijų žiedus gerai nuplaukite iš išorės ir vidaus. Ypač iš vidaus, nes ten gali gyventi maži vabaliukai.

Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo. Trynį sumaišykite su miltais, alumi (arba vandeniu), miltais ir čiobrelio lapeliais. Įmaišykite žiupsnelį druskos ir palikite tešlą pusvalandžiui, kad pailsėtų.

Kol tešla ilsisi, galima pasiruošti įdarą. Įdarui sumaišykite sūrius, smulkintus baziliko lapelius, įberkite druskos ir pipirų. Atsargiai prikimškite įdaru cukinijų žiedus. Tik atsargiai, nes žiedai labai gležni. Švelniai užspauskite ir užsukite žiedlapius, kad įdaras neišbėgtų.

Kiaušinio baltymą išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.

Į nedidelį puodelį įpilkite kelis centimetrus nuo dugno aliejaus ir įkaitinkite.

Žiedus pamirkykite tešloje, dėkite į įkaitintą aliejuję ir kepkite atsargiai vartant, kol gražiai apskrus. Išgriebkite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

Įdaryti cukinijų žiedai valgomi vieni arba pomidorų, pesto padažais.

Daugiau receptų su cukinijom.

Sekite bulviukose.lt Instagrame

5 Comments

  • Reply
    Jurgita
    2010-07-28 at 13:57

    Ar patiko? 🙂

    • Reply
      Laura
      2010-07-28 at 14:06

      Iš pradžių galvojau, kurių galų aš čia tais žiedais užsiėmiau, nes kol išploviau juos….keli vabaliukai nagais ir dantim buvo įsikabinę pačiame dugnelyje…vieną žiedą sugadinau plaudama…
      Bet buvo verta. Švelnumas neišpasakytas…ypač skanūs buvo praaušę – vos šilti 😉 Čia buvo vienas iš tų stebuklingųjų skonių, kai apibūdinti nežinai kaip, bet žinai, kad kitą kartą darysi vėl 😉

  • Reply
    Dalia
    2010-07-28 at 15:13

    aš irgi jau kuris laikas tuos žiedus planuoju nurupšnot. Kol kas toliau planų nepasistūmėjau, bet planuoju labai intensyviai, jau taip planuoju, kad net nuvargstu kartais.

    • Reply
      Laura
      2010-07-28 at 16:24

      Tai reikia imt ir padaryt, nes imsit dar ir pervargsit 🙂

  • Reply
    Mezgu gyvenimą kas dieną » Blog Archive » Kepti įdaryti moliūgų žiedai - bulviukose.lt
    2012-09-20 at 15:49

    […] panašiai kažkada cukinijų žiedus. Skirtumo nepasakysiu tarp moliūgo ir cukinijos žiedo, nes […]

  • Palikite komentarą

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI