Reikės:
- Neskrudintų grikių
- Cukinijos
- Karšto rūkymo skumbrės
- Mažų pomidoriukų
- Gražgarstės lapelių
Padažui:
- Alvyvuogių aliejaus
- Citrinos sulčių
- Rupių garstyčių
- Šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Grikius išvirkite sūdytame vandenyje. Atvėsinkite. Skumbrę iškaulinkite, išašakinkite 🙂 ir suplėšykite į gabaliukus. Pomidoriukus perpjaukite pusiau. Cukinija specialiu skustuku supjaustykite šiaudeliais (jei neturite, tiks bet koks kitas jūsų mėgiamas pjaustymo būdas).
Aliejų sumaišykite su citrinos sultimis, pagardinkite garstyčiomis, pipirais.
Visus salotoms priklausančius ingredientus sudėkite į lėkštę, palaistykite padažu.
No Comments