Žuvis ir jūros gėrybės

Orkaitėje kepta lydeka su sviesto ir žolelių įdaru

Orkaitėje kepta lydeka su sviesto - žolelių įdaru

Orkaitėje kepta lydeka su sviesto ir žolelių įdaru, pagardinta česnaku ir citrinžole.

Orkaitėje kepta lydeka:

  • ~800 g lydekos
  • 1 šaukštelio džiovintos citrinžolės
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Kelių stiebelių čiobrelio
  • Kelių stiebelių petražolių
  • Stiebelio raudonėlio
  • Kelių lapeliai šalavijo
  • 3 skiltelių česnako
  • 2 šaukštų sviesto
  • Citrinos sulčių

Gaminimo eiga:

Lydeką nuskuskite, išimkite vidurius, gerai nuplaukite. Įpjaukite odą. Vidų ištrinkite druska, pipirais, citrinžole. Sudėkite į vidų žoleles, sviesto gabaliukus, traiškytus česnakus.

Žuvį paguldykite į kepimo formą. Apibarstykite druska, pipirais, apdėkite sviesto gabaliukais ir kepkite iki 150C įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių. Kepimo metu laistykite išbėgusiomis sultimis. Likus 10  minučių iki kepimo pabaigos įdėjau cukinijos gabaliukų.

Iškepusią apšlakstykite citrinos sultimis. Supjaustykite, sudėkite į lėkštes ir užpilkite skardoje likusiomis sultimis.

P.S. Nesenai panašiai kepiau kefalę ir vis norėjau išbandyti taip kepti lydekutę. Pavyko puikiai. Išbandykite!

Jums taip pat gali patikti

4 Comments

  • Reply
    Odeta
    2013-09-03 at 13:35

    Žinau, kad skanu nerealiai! Bet kiek daug Tavo žvejys prižvejoja:)

  • Reply
    Laura
    2013-09-03 at 13:55

    Kai tik randa progą, tai ir žvejoja 🙂

  • Reply
    Eila
    2014-09-16 at 11:53

    Išbandžiau, tikrai patiko, ir smagu skaityti žmogaus receptus, kuris tuom pulsuoja 😉

  • Reply
    Laura
    2014-09-16 at 19:23

    Eila, ačiū! 😉

  • Leave a Reply