Daržovės/ Mėsa/ Subproduktai/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Nesaldūs pyragėliai su įvairiais įdarais

Pyragėliai su įvairiais įdarais - bulviukose.lt

Nesaldūs pyragėliai su įvairiais įdarais. Viena mėgiamiausių tešlų ir net trijų įdarų receptai.

Tešlai reikės:

  • 1 1/2 stiklinės miltų
  • 100 g sviesto
  • Žiupsnelio druskos
  • 1/4 stiklinės ledinio vandens
  • 1 kiaušinio trynio
  • 1 šaukšto aliejaus
  • (1 kiaušinio plakinio aptepimui)

Pašteto įdarui:

  • 3 šaukštų paukštienos pašteto
  • 0,5 orkaitėje keptos ir nuluptos geltonos paprikos
  • 1 šaukštelio šviežių čiobrelių

Sūrio ir mėsos įdarui:

  • 40 g fermentinio sūrio
  • 80 g mėsos (tinka kepta, virta, rūkyta)
  • 0,5 nedidelio svogūno
  • 10 g sviesto
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių

Daržovių ir šoninės įdarui:

  • 1 virto kiaušinio
  • 0,5 nedidelio svogūno
  • 30 g šalto rūkymo šoninės
  • 30 g morkos
  • 20 g žaliųjų žirnelių
  • Žiupsnelio džiovinto šalavijo
  • 0,5 šaukšto smulkintų petražolių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Sumaišykite sviestą su miltais, pirštais trinkite, kol pasidarys trupinėliai. Suberkite druską, supilkite aliejų, trynį. Išmaišykite. Po truputį pilkite vandenį ir suminkykite elastingą tešlą. Miltų daugiau nedėkite! Jei tešla lips prie rankų, geriau pabarstykite miltų ją kočiojant.
Suvyniokite tešlą į plėvelę ir pašaldykite ½ val.

Tešlą iškočiokite ir išspauskite nedidelius apskritimus. Pusę jų sudėkite ant riebalais išteptos ir miltais pabarstytos skardos.

Ant kiekvieno apskritimo uždėkite po šaukštelį kokio nors įdaro.

Tešlos kraštelius patepkite kiaušinio plakinio ir uždenkite likusiais tešlos apskritimais. Gerai užspauskite kraštelius.

Viršų aptepkite kiaušinio plakiniu ir atsargiai padarykite kelias skylutes garams išeiti. Papuoškite likusios tešlos gabaliukais (papuošimus taip pat aptepkite kiaušinio plakiniu).

Kepkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol gražiai paruduos.

Pašteto įdarui: papriką supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su paštetu ir čiobreliais.

Sūrio ir mėsos įdarui: svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su sviestu. Mėsą ir sūrį supjaustykite kubeliais. Petražoles susmulkinkite. Viską sumaišykite.

Daržovių ir šoninės įdarui: kiaušinį supjaustykite kubeliais. Šoninę supjaustykite kubeliais ir paspirginkite, sudėkite svogūną ir kepkite 2 minutes. Į svogūnus sudėkite kubeliais pjaustytą morką ir kepkite dar 10 minučių. Sudėkite žirnelius ir kepkite dar 1 minutę. Masę atvėsinkite ir sumaišykite su kiaušiniu, šalaviju ir smulkintomis petražolėmis. Jei reikia įberkite druskos, pipirų.

Nesaldūs pyragėliai su įvairiais įdarais – puikus užkandis šventėms ir kelionėms.

Daugiau nesaldžių miltinių patiekalų receptų.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.

2 Comments

  • Reply
    Forelle
    2010-12-08 at 20:31

    Ir kodėl pamačius pavadinimą tikėjausi saldžių pyragėlių? 🙂

  • Reply
    Laura
    2010-12-08 at 21:48

    Matyt kas kam rūpi 😀

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI