Reikės:
- 4 porcijų ėrienos nugarinės kepsniukų (kepiau “T-bone”)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Sviesto kepimui (naudoju lydytą – ghee)
- 1 mėtos šakelės
- 100 ml jautienos sultinio
Garnyrui:
- 4 šaloto svogūnų
- Sviesto kepimui
- Druskos
- 1 paprikos
- 16 juodųjų Kalamatos alyvuogių
Bulvių košei:
- 4 vidutinių bulvių
- 1 šaukšto sviesto
- 150 ml natūralaus jogurto
- Druskos
Gaminimo eiga:
Bulves išvirkite sūdytame vandenyje. Nukoškite, sugrūskite, sudėkite sviestą, jogurtą ir gerai išmaišykite.
Papriką padalinkite išilgai į 4 dalis, išimkite sėklalizdį, iškepkite orkaitėje ir nulupkite odelę.
Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis ir kepinkite su sviestu, kol taps minkšti.
Ėrienos kepsniukus iškepkite keptuvėje su sviestu. Paskaninkite druska, pipirais. Iškepusius suvyniokite į foliją ir padėkite šiltai subręsti.
Kol kepsniukai bręs, pasidarykite padažą. Į keptuvę, kurioje jie kepė, supilkite sultinį ir virkite, kol nugaruos didžioji dalis skysčio ir padažas taps tirštas. Suberkite smulkintus mėtų lapelius.
Prieš patiekiant, papriką ir alyvuoges pašildykite.
No Comments