Padažai

Tzatziki padažas

Tzatziki padažas - bulviukose.lt

Tzatziki padažas – jogurtinis, lengvai pagaminamas ir tinkantis prie įvairių patiekalų. Tradicinis graikiškas receptas.

Tzatziki padažas:

  • 750 ml natūralaus jogurto
  • 1 nulupto smulkinto ilgavaisio agurko (man skaniausias pjaustytas mažyčiais kubeliais, galima ir sutarkuoti)
  • 3 – 4 smulkintų česnako skiltelių
  • ¼ šaukštelio druskos
  • 3-4 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 3 šaukštų smulkintų krapų

Gaminimo eiga:

Ant sietelio uždėkite tankios medžiagos gabalėlį (rašo, kad dar tinka dvigubai sulenktas rankšluostinis popierius) ir supilkite ant jos jogurtą. Įdėkite į šaldytuvą ir palikite 6 valandoms, kad nubėgtų nereikalingas skystis.

Supilkite nusunktą jogurtą į dubenį. Įmaišykite į jį agurką, česnakus, druską, aliejų ir krapus.

Patiekiant apibarstykite krapais. Tzatziki tinka su duona, ypač skrudinta, krekeriais, šviežiomis ar keptomis daržovėm, mėsos.

(Šaltinis: „Vefa‘s kitchen“)

Daugiau padažų receptų

Sekite bulviukose.lt Instagrame

2 Comments

  • Reply
    Kamile
    2010-08-13 at 17:03

    Labai skanus padažas 😉 Aš dar įdedu šviežias mėtas bei čili pipirą ! Tikrai nepamaišo 😉

    • Reply
      Laura
      2010-08-14 at 11:08

      O čili pipirą, tiesiog supjaustot ir viskas? Turbut smagiai aštrus gaunasi, ane? 🙂

    Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI