Bulviniai pyragėliai su raugintų kopūstų ir grybų įdaru – dar vadinami kakorais, tikras lietuviškas comfot food’as, kurio neina sustot valgyti ir visada lauki 😉
Reikės:
- ~600 g bulvių
- 1 kiaušinio
- 1 šaukšto krakmolo
- 1 šaukšto miltų
- Druskos
- 1 kiaušinio aptepimui
Įdarui:
- 200 g raugintų kopūstų
- Taukų
- 1 svogūno
- Saujelės džiovintų grybų
Padažui:
- 100 g šalto rūkymo šoninės
- 1 svogūno
- Grybų nuoviro
- 100 ml grietinės
- Druskos, maltų pipirų
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
Gaminimo eiga:
Įdarui kopūstus susmulkinkite ir įpylę truputį taukų ir vandens patroškinkite.
Grybus užpilkite vandeniu, pamirkykite apie valandą ir išvirkite. Nuoviro neišpilkite.
Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su trupučiu taukų. Sudėkite grybus ir kepinkite dar kelias minutes. Sumaišykite su troškintais kopūstais.
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, sumalkite arba sugrūskite, įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, miltus ir išminkykite.
Iš bulvių tešlos ant delno išplokite blynelius, dėkite įdarą ir formuokite norimo dydžio pyragėlius. Aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite 180C temperatūros orkaitėje 15-20 minučių.
Padažui paspirginkite smulkintus lašinukus, sudėkite smulkintą svogūną, dar pakepinkite, įpilkite apie 100 ml grybų nuoviro ir virkite kol skysčio sumažės per pusę. Sudėkite grietinę, įdėkite druskos, pipirų, petražoles ir užkaitinkite.
Bulviniai pyragėliai gali būti daromi ir su virtos mėsos, kepenėlių, daržovių, varškės įdarais.
Daugiau lietuviškų tradicinių receptų.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
2 Comments
Asta
2010-11-25 at 21:24Aš irgi pagalvojau, kad tokie pats tas, kai už lango lyga, sninga ir tamsu. Tada prikemši pilvą skanių pyragėlių ir vėl gyvenimas „nušvinta” :)) Atrodo labai skaniai, tik aš džiovintus grybus nedžiovintais pakeisčiau, ir tada jau drąsiai skanaučiau :))
Laura
2010-11-25 at 22:06Nedžiovinti gal net ir skaniau, bet kai prisidžiovini be saiko, tai reikia naudot paskui 🙂