Keptos vištų kepenėlės su apelsininėmis morkomis ir kukurūzų kruopų koše.
Kepenėlėms reikės:
- 0,5 kg išvalytų kepenėlių
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų ir žaliųjų pipirų mišinio
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
- 2 skiltelių smulkinto česnako
- Žiupsnelio malto muskato riešuto
- Žiupsnelio džiovinto peletrūno
- Gabaliuko sviesto
- 1/3 stiklinės baltojo sauso vyno
- 2 svogūnų
Morkoms:
- 3 nedidelių morkų
- Gabaliuko sviesto
- 1 apelsino sulčių
- 1/3 stiklinės baltojo sauso vyno
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 0,5 šaukštelio medaus
- 0,5 šaukštelio rupių garstyčių
Gaminimo eiga:
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais arba plunksnelėmis ir kepkite su aliejaus ir sviesto mišiniu, kol suminkštės.
Kepenėles sumaišykite su druska, pipirais, aliejumi, česnaku, muskato riešutu, peletrūnu ir palikite nakčiai pasimarinuoti. Kepenėles kepkite su aliejaus ir sviesto mišiniu, kepimo metu įpilkite vyno.
Morkas supjaustykite įstrižais griežinėliais. Pakepinkite su sviestu. Supilkite apelsino sultis, vyną, įberkite druskos, pipirų ir troškinkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių arba kol morkos suminkštės. Baigiant troškinti, įdėkite medaus ir garstyčių. Likusį skystį nuo morkų troškinimo panaudokite kaip padažą.
Valgėme su polenta. Jei norite, kad polenta turėtų formą, išvirusią košę supilkite į norimą formelę ir joje atvėsinkite. Atvėsusią polentą išimkite iš formelės ir, aptepę sviestu, apkepkite orkaitėje arba keptuvėje su sviestu.
Keptos vištų kepenėlės patiekiamos su apelsininėmis morkomis ir kukurūzų kruopų koše.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
6 Comments
Odeta
2014-05-21 at 03:56Niekaip nesugebu priprasti prie polentos. Vis pabandau ir vis padedu į šoną:)
Laura
2014-05-21 at 06:59Odeta, gaila, nes tinka absoliučiai prie visko 🙂 Matyt netinka skonis ir viskas. Mano tėčiui irgi ji nepatinka….
Stepas
2014-05-21 at 07:25Oho, neatsimenu kada teko garbė paragauti, o „nepatinka” ir viskas! Gal jau patiktų!
Laura
2014-05-21 at 08:07Pas jus namuose viriau prieš kelis metus, sakei neskanu. Skoniai keičiasi aišku, reik kada vėl pabadyt 😉
Greta
2016-03-31 at 02:29Jau kuris laikas tokiem patiekalam naudoju kalakuto kepenėles, tiesiog jos neatrodo tokios „išblyškusios”, nebent gal višta iš ūkio būtų. Kaip ten bebūtų, pritrūkau vyno, tai panaudojau romą, vietoj peletrūno – garstyčių sėklų. Spėjau kepenėles vos valandą palaikyti, o troškinant pabaigoje į kepenėles dar grietinė „įkeliavo”. Kaip ten bebūtų, įkvėpėt skonių kupinai vakarienei 🙂
Laura
2016-03-31 at 08:30Greta puiku, dar galite pabandyti brendį arba vermutą, o ir prieskonių kepenėlėm galim pritaikyti galybę 😉