Desertai/ Vaisiai ir uogos

Rabarbarų pyragas su migdolais

Rabarbarų pyragas su migdolais

Rabarbarų pyragas su migdolais – nesunkiai pagaminamas, saldžiarūgštis pyragas su traškiais migdolais.

Rabarbarų pyragas su migdolais:

  • 1/4 stiklinės tirpinto sviesto
  • 1/3 stiklinės grietinėlės (arba pieno)
  • 2 kiaušinių
  • 1 stiklinės cukraus (dėjau 1/2 stiklinės)
  • 1 ir 1/4 stiklinės miltų
  • Pusantro šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 didelio rabarbaro stambo
  • 2 šaukštų skrudintų migdolų plokštelių
  • Auksaspalvio arba klevų sulos sirupo

Gaminimo eiga:

Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios masės. Įmaišykite tirpintą sviestą, grietinėlę. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir kiaušinių mase.

Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Ant viršaus išpabarstykite nuluptą ir griežinėliais supjaustytą rabarbaro stambą.

Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie pusę valandos arba, kol įsmeigus į pyragą pagaliuką jis bus sausas.

Likus iki kepimo pabaigos 10 minučių, užberkite ant pyrago migdolų plokšteles, pašlakstykite sirupu.

Jums taip pat gali patikti trupiniuočių receptai.

Sekite bulviukose.lt Instagrame.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI