Anties krūtinėlė su kalėdiniu moliūgų padažu ir kepta petražolės šaknimi – šventinis patiekalas su sezoninėmis daržovėmis.
Reikės:
- 2 anties krūtinėlių
Moliūgų padažui:
- 300 g išvalyto be odelės moliūgo
- Lydyto sviesto kepimui
- 100 ml grietinėlės
- Druskos
- Žiupsnelio aitriosios paprikos miltelių
- Žiupsnelio cinamono
- 0,5 apelsino žievelės
- 1 šaukšto aguonų
Petražolės šakniai:
- 1 didelės petražolės šaknies
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Anties krūtinėles iškepkite pagal pakuotėje nurodytą kepimo instrukciją.
Moliūgą supjaustykite nedideliais gabaliukais ir kepinkite su sviestu, kol suminkštės. Supilkite grietinėlę, sudėkite prieskonius, apelsino žievelę, pavirkite dar kelias minutes. Sutrinkite masę smulkintuvu, įmaišykite aguonas, pagardinkite druska. Prieš patiekiant pašildykite.
Petražolės šaknį nuvalykite, supjaustykite išilgai skiltelėmis. Skilteles sumaišykite su šlakeliu aliejaus, druska ir pipirais. Kepkite kepimo popieriumi išklotoje kepimo formoje iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.
Anties krūtinėlė su kalėdiniu moliūgų padažu patiekiama su petražolių šaknų skiltelėmis.
P.S. Jei kepsite neparuoštas anties krūtinėles, dėkite jas į įkaitintą sausą keptuvę odele į apačią. Kepkite apie 5-7 minutes arba, kol odelė gražiai apskrus, apverskite, sumažinkite karštį iki minimumo, kepkite dar 5-7 minutes, priklausomai nuo krūtinėlių dydžio ir norimo iškepimo laipsnio. Kepimo metu pasūdykite, pagardinkite pipirais. Iškeptas krūtinėles suvyniokite į foliją ir padėkite šiltai kelioms minutėms, kad subręstų.
Jums taip pat gali patikti anties kojelės su daržovėmis
Komentarų nėra