Aštuonkojų – pankolių ir alyvuogių troškinys – Graikija kvepiantis, tobulas jūros gėrybių troškinukas.
Aštuonkojų – pankolių ir alyvuogių troškinys:
- 500 g mažų aštuonkojų (naudojau šaldytus)
- 1 svogūno
- Alyvuogių aliejaus
- 100 ml raudono sauso vyno
- 1 pankolio
- 0,5 stiklinės žalių alyvuogių
- 1 šaukštelio rudojo cukraus
- Druskos šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Po šaukštą smulkintų svogūnų laiškų, petražolių, krapų
Gaminimo eiga:
Svogūnus pakepinkite su aliejumi inde, kuriame troškinsite. Sudėkite aštuonkojus ir kepinkite dar kelias minutes. Supilkite vyną, skystį likusį nuo atitirpusių aštuonkojų ir pavirkite kelias minutes.
Pankolį padalinkite į 4 dalis, išpjaukite šerdį ir supjaustykite griežinėliais. Alyvuoges perpjaukite per pusę.
Pankolį ir alyvuoges sudėkite į troškinimo indą su aštuonkojais. Sudėkite rudąjį cukrų, pipirus, druską (nepadauginkite, nes alyvuogės gali būti sūrokos). Uždenkite ir troškinkite apie 40 minučių (greitpuodyje užtruks 15 minučių). Baigiant troškintis, sudėkite žoleles.
Valgėme su rupių miltų makaronais. Skanu.
(Šaltinis: knyga „Vefa’s kitchen”)
2 Comments
Odeta
2013-07-17 at 18:42Ir kam tie makaronai reikalingi:)?
Laura
2013-07-17 at 18:49Odeta, kai jų nemėgsti, aišku, kad tau nereikalingi 😀 Mums jie tiko 😉