Brokolių salotos su menkių kepenėlėmis – sveikos, sočios ir pilnavertės salotos.
Salotoms reikės:
- 1 nedidelės brokolio galvutės
- 0,5 stiklinės belukščių avižų
- 2 saujų špinatų
- 0,5 nedidelio mėlynojo svogūno
- 1 skardinės konservuotų menkių kepenėlių
Padažui:
- 6 šaukštų šalto spaudimo aliejaus
- 4 šaukštų citrinos sulčių
- 1 šaukštelio kreminių garstyčių
- 1 šaukštelio rupių garstyčių
- 2 šaukštų sojos padažo
- 2 šaukštų smulkintų krapų
Gaminimo eiga:
Avižas užpilkite vandeniu ir palikite mirkti 4-5 valandas. Prieš užpilant avižas, peržiūrėkit ar nėra įsimaišę avižų su lukštais, jei rasite, išrinkite. Išmirkusias avižas perplaukite, užpilkite vandeniu, įberkite druskos ir virkite 20-30 minučių arba, kol suminkštės. Išvirusias, nukoškite, perplaukite šaltu vandeniu ir sumaišykite su šaukštelių aliejaus ir druska.
Brokolį išskirstykite žiedynais. Dėkite žiedynus į verdantį sūdytą vandenį, nuo užvirimo pavirkite 10 sekundžių, nukoškite ir perplaukite šaltu vandeniu.
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais arba plunksnelėmis.
Padažui skirtus produktus sumaišykite.
Sumaišykite brokolius, avižas, špinatus, svogūnus. Dėkite salotas į lėkštę, ant jų sudėkite menkių kepenėles, užpilkite padažą.
Brokolių salotos su menkių kepenėlėmis – puikus patiekalas Kūčių stalui.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti salotos su rūkyta skumbre, speltos grūdais ir gražgarstėm
Komentarų nėra