Bulviniai blynai su virtomis bulvėmis ir kefyru švelnučiai ir sotūs blyneliai.
Bulviniai blynai yra neatsiejama Lietuvos virtuvės dalis, kurią lydi gilios tradicijos ir mūsų kultūros paveldas. Dažniausiai gaminami iš bulvių ir kiaušinių, tačiau gali būti dedami ir kiti ingredientai, tokie kaip miltai, bulvės, įvairios žolelės ar prieskoniai, grybai, cukinijos, svogūnai, česnakai, sūris. Bulviniai blynai gali būti kepami su įvairiais įdarais – su mėsa, grybais ar varške.
Gali būti patiekiami su įvairiais priedais, tokiais kaip grietinė, spirgučių, varškės, grybų padažai, obuolių uogienė, kepintos daržovės, lašiša ar silkė, avokadas, kiaušinis virtas marškinėliuose ir taip toliau.
Tai nostalgiškas ir tradicinis patiekalas, kuriuo galima mėgautis pusryčiams, pietums ar vakarienei.
Bulviniai blynai su virtomis bulvėmis:
- 3 virtų bulvių
- 5 nevirtų bulvių
- 1 kiaušinio
- 1 stiklinės kefyro
- 3 kupinų šaukštų miltų
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Riebalų kepimui
Gaminimo eiga:
Virtas bulves sugrūskite arba sumalkite mėsmale per smulkiausią sietelį. Jei grūsite – grūskite dar karštas. Jei malsite – galite malti jau pravėsusias. Nevirtas bulves nuskuskite ir sutarkuokite bulvine elektrine tarka. Virtas grūsas ar maltas bulves sumaišykite su tarkuotomis bulvėmis.
Į bulvių masę sudėkite išplaktą kiaušinį, miltus, supilkite kefyrą. Gerai išmaišykite. Pagardinkite druska, pipirais.
Keptuvėje įkaitinkite riebalus, dėkite po šaukštą blynų masės ir kepkite kol iš abiejų pusių gražiai apskrus.
Tradiciškai šie bulviniai blynai patiekiami su grietine arba spirgučiais. Jei norite lengvesnio varianto, galite patiekti su natūraliu jogurtu pagardintu žolelėmis ir česnaku, raugintomis ar šviežiomis daržovėmis ar jų salotomis. Taip pat puikiai tiks rūkyta ar sūdyta lašiša, sūdyta silkė, miško grybų ar pievagrybių padažas.
Jums taip pat gali patikti bulviniai blynai su baravykais.
Komentarų nėra