Daržovės/ Aukso fondas/ Grybai/ Tradiciniai patiekalai

Bulviniai blynai su baravykais ir kastiniu

Bulviniai blynai su grybais

Pažadu, kad įsidėję į burną gabalėlį blyno su kastiniu nenorėsite jo nuryti kaip bus skanu 🙂

Vietoj baravykų taip pat labai tiktų į tešlą įmaišyti ūmėdžių arba žvynabudžių. Ir rekomenduočiau valgyti tik su kastiniu, su grietine jau ne tas. Nebent grietinę pagardintumėte druska, pipirais, česnaku ir žolelėmis 🙂

Kad skrandžiui būtų lengviau šalia blynų dar patiekiau raugintų agurkų su grietine.

Receptas iš senos geros knygos, kurią turėjo turbūt duguma mūsų mamų ir močiučių – S.Maso ir O.Relvė “Mėsos ir grybų valgiai”.

Reikės:

  • 800 g žalių bulvių
  • 450 g šviežių baravykų
  • 2 kiaušinių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 šaukštelio smulkintų šalavijo lapelių
  • Ančių taukų kepimui (tinka kiaulienos taukai, aliejus, lydytas sviestas)
  • Kastinio patiekimui

Gaminimo eiga:

Bulves sutarkuokite. Tarkavau sūrio tarka, bet galite naudoti ir elektrinę bulvinę.

Baravykus supjaustykite nedideliais kubeliais.

Kiaušinius išplakite.

Bulvių tarkes sumaišykite su plaktais kiaušiniais, grybais, druska, pipirais ir šalavijais.

Kepkite su riebalais kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.

Patiekite su kastiniu.
Blynai su baravykais ir kastiniu
Bulviniai blynai su baravykais

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply