Bulviniai blynai su baravykais ir kastiniu tikra skonio bombikė. Pažadu, kad įsidėję į burną gabalėlį šio blyno nenorėsite jo nuryti kaip bus skanu 🙂
Vietoj baravykų taip pat labai tiktų į tešlą įmaišyti ūmėdžių arba žvynabudžių. Ir rekomenduočiau valgyti tik su kastiniu, su grietine jau ne tas. Nebent grietinę pagardintumėte druska, pipirais, česnaku ir žolelėmis 🙂
Kad skrandžiui būtų lengviau šalia bulvinių blynų dar patiekiau raugintų agurkų su grietine.
Receptas iš senos geros knygos, kurią turėjo turbūt dauguma mūsų mamų ir močiučių – S.Maso ir O.Relvė „Mėsos ir grybų valgiai”.
Bulviniai blynai su baravykais:
- 800 g žalių bulvių
- 450 g šviežių baravykų kepurių
- 2 kiaušinių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukštelio smulkintų šalavijo lapelių
- Ančių taukų kepimui (tinka kiaulienos taukai, aliejus, lydytas sviestas)
- Kastinio patiekimui
Gaminimo eiga:
Bulves sutarkuokite. Tarkavau sūrio tarka, bet galite naudoti ir elektrinę bulvinę.
Baravykus supjaustykite nedideliais kubeliais.
Kiaušinius išplakite.
Bulvių tarkę sumaišykite su plaktais kiaušiniais, grybais, druska, pipirais ir šalavijais.
Kepkite bulvinius blynus su riebalais kol gražiai apskrus iš abiejų pusių ant vidutinės kaitros. Labai stipriai neskrudinkite, nes labai paskrudę baravykai įgauna kartumo.
Patiekite su kastiniu.
Kad blynai būtų tobuli, kepimui rekomenduoju rinktis kokybiškus naminius taukus – jie suteiks blynams ypatingo skonio. Jei baravykų neturite, nebijokite eksperimentuoti su šilbaravykiais, makavykais, ūmėdėmis ar žvynabudėmis – miško grybų aromatas bet kuriuo atveju padarys šiuos blynus nepakartojamus. O šalia, kad skrandžiui būtų lengviau galite patiekti raugintų agurkų su grietine ar tiesiog vienų raugintų daržovių.
Seikite bulviukose.lt Instagrame
Komentarų nėra