Aukso fondas/ Padažų receptai

Naminės garstyčios – du receptai

Naminės garstyčios

Naminės garstyčios skanus pagardas ir gali būti puiki valgoma dovana. Susiradau šiuos du receptus, norėdama abu išbandyti ir išsirinkti geriausią. Bet abejos garstyčios gavosi tokios geros ir skirtingos, kad nusprendžiau abiem receptais pasidalinti su jumis 🙂

Pirmosios naminės garstyčios su vynu ir kajeno pipirais aštrios ir su rūgštele, antros su alumi ir medumi – mažiau aštrios ir salstelėję 🙂 Gaminant ne vieną kartą galite eksperimentuoti su tokiomis garstyčių sudėtinėmis dalimis kaip vynas, alus, actas, medus, žolelės suteikdami garstyčioms kiekvieną kartą kitokį skonį 🙂 Beje jei naudosite garstyčioms alų, nesirinkite IPA tipo apyniuoto kartaus alaus, nes garstyčios bus taip pat karstelėjusios. 

Naminės garstyčios:

  • 55 g geltonų garstyčių sėklų
  • 80 g balto vyno acto
  • 80 g balto sauso vyno arba vandens
  • 1 šaukšto klevų sulos sirupo
  • 1 šaukštelio ciberžolės miltelių
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • Žiupsnelis kajeno pipirų miltelių
  • 2 – 4 šaukštų šilto vandens jei prireiks
  • 1 – 3 šaukštelių krienų (nebūtina)

Gaminimo eiga:

Sumaišykite visus išvardintus ingredientus išskyrus krienus. Uždenkite ir palikite stovėti kambario temperatūroje 2 – 3 dienas.

Po 2 – 3 dienų sudėkite visą masę į smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos pastos. Rupumą galite pasireguliuoti pagal skonį. Jei labai tiršta, įpilkite šilto vandens. Jei naudojate krienus, baigiant smulkinti sudėkite ir juos.

Šaldytuve paruoštos garstyčios gali stovėti šešis mėnesius.

Recepto šaltinis

Medaus garstyčioms reikės:

  • 50 g geltonų garstyčių sėklų
  • 50 g garstyčių miltelių (galite susimalti sėklas)
  • 0,5 stiklinės vandens arba alaus
  • 3 šaukštų balto vyno acto
  • 2 šaukštelių (nekupinų) druskos
  • 1 šaukštelio ciberžolės (nebūtina)
  • 2 šaukštų medaus
  • 1 šaukštelio džiovintų mėgiamų žolelių (nebūtina)

Gaminimo eiga:

Garstyčių sėklas sugrūskite piestoje arba pasmulkinkite smulkintuvu. Sėklos turi likti rupios. Bet jei mėgstate pastos konsistencijos masę, galite malti iki miltų.

Į dubenį sudėkite grūstas sėklas, miltelius ir likusius ingredientus. Išmaišykite.
 
Supilkit garstyčių masę į indelį ir padėkite į šaldytuvą dvylikai valandų.
 
Šaldytuve paruoštos garstyčios gali stovėti šešis mėnesius, bet tiek tikrai neišstovės, nes labai skanios. Abejos 🙂

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI