Aukso fondas/ Padažai, pagardai, užtepai

Naminės garstyčios – du receptai

Naminės garstyčios

Susiradau šiuos du receptus, norėdama abu išbandyti ir išsirinkti geriausią. Bet abejos garstyčios gavosi tokios geros ir skirtingos, kad nusprendžiau abiem receptais pasidalinti su jumis 🙂

Pirmosios garstyčios su vynu ir kajeno pipirais aštrios ir su rūgštele, antros su alumi ir medumi – mažiau aštrios ir salstelėję 🙂 Gaminant ne vieną kartą galite eksperimentuoti su tokiomis garstyčių sudėtinėmis dalimis kaip vynas, alus, actas, medus, žolelės suteikdami garstyčioms kiekvieną kartą kitokį skonį 🙂

Reikės:

  • 55 g geltonų garstyčių sėklų
  • 80 g balto vyno acto
  • 80 g balto sauso vyno arba vandens
  • 1 šaukšto klevų sulos sirupo
  • 1 šaukštelio ciberžolės miltelių
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • Žiupsnelis kajeno pipirų miltelių
  • 2 – 4 šaukštų šilto vandens jei prireiks
  • 1 – 3 šaukštelių krienų (nebūtina)

Gaminimo eiga:

Sumaišykite visus ingredientus išskyrus krienus. Uždenkite ir palikite stovėti kambario temperatūroje 2 – 3 dienas.

Po 2 – 3 dienų sudėkite visą masę į smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos pastos. Rupumą galite pasireguliuoti pagal skonį. Jei labai tiršta, įpilkite šilto vandens. Jei naudojate krienus, baigiant smulkinti sudėkite ir juos.

Šaldytuve paruoštos garstyčios gali stovėti 6 mėnesius.

Recepto šaltinis

Medaus garstyčioms reikės:

  • 50 g geltonų garstyčių sėklų
  • 50 g garstyčių miltelių (galite susimalti sėklas)
  • 0,5 stiklinės vandens arba alaus
  • 3 šaukštų balto vyno acto
  • 2 šaukštelių (nekupinų) druskos
  • 1 šaukštelio ciberžolės (nebūtina)
  • 2 šaukštų medaus
  • 1 šaukštelio džiovintų mėgiamų žolelių (nebūtina)

Gaminimo eiga:

Gartyčių sėklas sugrūskite piestoje arba pasmulkinkite smulkintuvu. Sėklos turi likti rupios.

Į dubenį sudėkite grūstas sėklas, miltelius ir likusius ingredientus. Išmaišykite.
 
Supilkit garstyčių masę į indelį ir dėkite į šaldytuvą 12 valandų.
 
Šaldytuve paruoštos garstyčios gali stovėti 6 mėnesius.
 

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply