Aukso fondas/ Grybai/ Lietuviški patiekalai

Keptos žvynabudės – miško karbonadai

Keptos žvynabudės

Keptos žvynabudės – ką galima apie jas parašyt…. Ojeeeezau!! Visai kaip karbonadai! Neatskirsi niekaip! Taip sako apie paniruotėje keptas Skėtines žvynabudes 🙂

Na tie miško karbonadai vis tiek turi grybo skonį, ne mėsos, bet vis tiek labai labai skanu 🙂

Keptos žvynabudės:

  • 3 – 4 žvynabudžių kepurių
  • 6 – 7 kiaušinių
  • 1 stiklinės kukurūzų miltų (galite keisti kvietiniais)
  • Nepilno šaukštelio druskos
  • Žiupsnio česnako granulių
  • Žiupsnio šviežiai maltų pipirų
  • Džiovintų čiobrelių (nebūtina)

Gaminimo eiga:

Žvynabudžių kepures nuvalykite, supjaustykite trikampiais.

Kiaušinius išplakite su nepilnu šaukšteliu druskos. Miltus sumaišykite su druska, česnakų granulėmis, pipirais ir čiobreliais.

Žvynabudžių trikampius pamirkykite į kiaušinių plakinį, pavoliokite miltuose ir vėl pamirkykite į plakinį. Kepkite keptuvėje su lydytu sviestu arba aliejumi.

Labai skanu su majoneziniais, azijietiškais, sūrio padažais. Valgyti galima karštas ir šaltas.

Jos taip pat valgomos kaip kepsniai su bulvių, kruopų košėmis.

 
Keptos žvynabudėsŽvynabudžių receptasSkėtinė žvynabudė

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply