Lietuviški patiekalai/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Ežiukai – abriedukai per tarką

Abriedukai, ežiukai per tarką

Ežiukai, abriedukai, briedžiukai, ežiukai, kiaurukai, durniukai, šiškutės, birbizai, pladukai –  tiek pavadinimų turi per tarką formuoti tešliniai kleckeliai. Ar žinote bent vieną patiekalą tokį turtingą pavadinimais? Vien dėl to galima didžiuotis 🙂 Vienur juos daro iš vandens ir miltų, kitur į tešlą dar deda virtų bulvių ar varškės, kiaušinių.  Patiekiami su tirpintu sviestu ar spirgučiais, ant viršaus galima barstyti įvairaus tarkuoto sūrio, kmynų. Būdavo verdami pusryčiams savaitgaliais 🙂

Reikės:

  • 3/4 stiklinės vandens (2 porcijoms)
  • Miltų
  • Žiupsnelio druskos

Padažui:

  • Rūkytų lašinukų
  • Grietinės

Gaminimo eiga:

Iš miltų, vandens ir druskos užminkykite kietoką tešlą. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir įdėkite valandai į šaldytuvą.

Iš tešlos suvoliokite piršto storio volelius, sugnaibykite arba supjaustykite juos į nedidelius gabalėlius ir per bulvinės tarkos antrąją pusę braukiant formuokite ežiukus. Stipriau spaudžiant ežiukai bus plonesni, skanesni ir greičiau išvirs.

Pagamintus ežiukus dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Jiems iškilus pavirkite 5 – 6 minutes išgriebkite ir nuvarvinkite.

Padažui lašinukus supjaustykite kubeliais ir kepinkite kol taps spirgučiais.

Ežiukai – abriedukai patiekiami su spirgučiais ir grietine arba sviesto – grietinės padažu.

Sekite bulviukose.lt Instagrame
Miltiniai ežiukai per tarką
Abriedukai, briedžiukai, ežiukai, kiaurukai, durniukai, šiškutės

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Valgome
    2021-09-03 at 11:10

    Jetau, kaip senai tokius valgiau. Ačiū už receptą. Būtinai savaitgali pasigaminsiu.

  • Reply
    Laura
    2021-09-03 at 13:16

    Prašom 🙂

  • Leave a Reply