Daržovės/ Žuvis ir jūros gėrybės

Ispaniškos salotos Pipirrana su menkių piršteliais

Menkių piršteliai su salotomis

Ispaniškos salotos Pipirrana su menkių piršteliais – gaivus, vasariškas patiekalas.

Skani draugystė su virgenextra.lt – Ispaniško alyvuogių aliejaus ambasadoriais Lietuvoje tęsiasi 🙂 Pirmasis jų ragautas aliejus buvo Ocal rūšies – stiprus, solidus ir vyriškas. Specialiai ragautuvėms kepiau Andalūzišką duoną, kurią tiesiog mirkėme į aliejų ir mėgavomės. Andalūzijos regione auga alyvuogės iš kurių spaudžiami virgenextra.lt platinami aliejai.

Dabar ragavome Coupage rūšies aliejų. Juo galite drąsiai šlakstyti sriubas, šviežias bei troškintas daržoves, ruošti baltos mėsos patiekalus, salotų pagardus ir gaminti desertus. Aliejus puikiai tinka marinavimui, kepimui ir gruzdinimui.

Coupage rūšies aliejaus ragautuvėms pagaminau ispaniškas salotas – Pipirrana. Salotų pagrindiniai ingredientai yra pomidorai, žalieji pipirai, svogūnai ir agurkai (pietų Andalūzijoje agurkų nededama). Kartais į salotas dedama virto kiaušinio, tuno, mėsos ar net dešrelių. Valgoma šaukštu.

Paimprovizavau ir Pipirraną patiekiau ne su tunu, kaip siūlo recepto autoriai, o su menkių piršteliais 🙂

Ispaniškos salotos Pipirrana:

  • 1 kg raudonų pomidorų
  • 1 saldžios žalios paprikos
  • 1 raudono svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 3 virtų kiaušinių
  • Druskos dribsnių
  • 0,5 stiklinės alyvuogių aliejus Picual rūšies
  • Šviežių žolelių
  • 2 skardinių tuno (jei valgysite su juo)

Menkei reikės:

  • 600 g menkės filė
  • 1 stiklinės kukurūzų miltų
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 1/3 šaukštelio česnako granulių
  • Žiupsnelio maltų baltų pipirų
  • 2 kiaušinių
  • Žiupsnelio druskos
  • Alyvuogių aliejaus kepimui
  • Citrinos sulčių

Gaminimo eiga:

Ispaniškos salotos Pipirrana su menkių piršteliais. Papriką išvalykite. Supjaustykite kubeliais pomidorus, papriką, svogūną.

Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus supjaustykite kubeliais.

Česnako skilteles sutrinkite su druska. Sudėkite trynius, supilkite aliejų ir trinkite iki vientisos masės.

Sudėkite į dubenį pjaustytas daržoves, baltymus, smulkintas žoleles ir sumaišykite su trynių padažu.

Rekomenduojama 2 valandas palaikyti šaldytuve, kad salotos subręstų ir atvėstų.

Menkę supjaustykite piršto storo griežinėliais.

Miltus sumaišykite su druska, pipirais ir česnaku granulėmis.

Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos.

Menkių gabalėlius mirkykite į kukurūzų miltus, kiaušinio plakinį, vėl į kukurūzų miltus. Kepkite pavartydami keptuvėje su įkaitintu alyvuogių aliejumi kol gražiai apskrus. Iškeptus menkės pirštelius apšlakstykite citrinos sultimis.Ispaniškos Pipiranna salotos

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI