Cukinijų ir avižinių dribsnių blyneliai patiekti su jogurto – avokado padažu ir vištiena.
Reikės:
- 1 vištos krūtinėlės puselės
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Alyvuogių aliejaus šlakelio
- 1 smulkintos skiltelės česnako
- 0,5 šaukšto smulkintų šalavijų lapelių
- 0,5 šaukšto čiobrelių lapelių
Blyneliams:
- 1 jaunos cukinijos
- 0,5 nedidelio svogūno (arba 2 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų)
- 4 šaukštų avižinių dribsnių (trumpo virimo)
- 1 šaukšto kvietinių rupių miltų (galite dėti paprastus kvietinius)
- 2 nedidelių kiaušinių
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Lydyto sviesto kepimui arba aliejaus
Padažui:
- 1 avokado
- 250 g graikiško jogurto
- 1 šaukšto citrinos sulčių
- 1 skiltelės česnako
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Aliejų sumaišykite su druska, pipirais, česnaku, žolelėmis. Įtrinkite mišiniu krūtinėlę. Palikite marinuotis kelias valandas. Krūtinėlę apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių. Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir baikite kepti. Užtruks apie 10 minučių. Ar tikrai iškepusi, galite patikrinti įsmeigus medinį pagaliuką į storiausią vietą, turi bėgti skaidrios sultys.
Cukiniją sutarkuokite burokine tarka. Sumaišykite su 0,5 šaukštelio druskos ir palikite pastovėti 10 minučių. Nuspauskite išsiskyrusias sultis. Į cukinijos tarkius sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, avižinius dribsnius, kiaušinį, miltus, petražoles, pagardinkite tešlą druska (jei dar trūksta), pipirais. Iškepkite blynelius keptuvėje su įkaitintais riebalais.
Padažui skirtus produktus sutrinkite smulkintuvu.
Cukinijų ir avižinių dribsnių blyneliai patiekiami su avokadiniu jogurto padažu ir vištiena.
Jums taip pat gali patikti įdaryta vištienos krūtinėlė.
Šaltinis: čia
Komentarų nėra