Erškėtrožių žiedlapių actas – magiškos spalvos ir nerealaus kvapo pagardas, tinkantis salotų, sriubų, troškinių, gėrimų gardinimui.
Turbūt labiau žinoma valgoma erškėtrožių dalis yra uogos. Jose daug polifenolių (kaip ir alyvuogėse) ir vitamino C. Iš jų verdama uogienė, gaminams sirupas. Erškėtrožių lapai taip pat tinkami arbatoms gaminti.
Erškėtrožių žiedlapių actas:
- 200 g erškėtrožių žiedlapių
- 350 g obuolių sidro arba baltojo vyno acto
Gaminimo eiga:
Žiedlapius sugrūskite į 0,7 l talpos stiklainiuką ir užpilkite verdančiu actu. Actas turi apsemti žiedlapius. Atvėsinkite, užsukite dangteliu ir laikykite šaldytuve 6 savaites. Po 6 savaičių nukoškite. Laikykite šaldytuve.
Erškėtrožių actas tinkamas naudoti salotų, žalumynų padažams ir pan. Vieną stiklinę acto trumpai pavirę su viena stikline cukraus ar medaus, pasigaminsite sirupo gėrimams gaminti karštoms vasaros dienoms.
Jums taip pat gali patikti
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Komentarų nėra