Jautienos kepsniai su briuselio kopūstais ir perliniais svogūnėliais pagardinti mėlynojo pelėsio sūrio padažu.
Jautienos kepsniai su briuselio kopūstais. Reikės:
- 4 jautienos nugarinės kepsnių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Garnyrui:
- 14 briuselio kopūstų galvučių
- 2 šaukštų marinuotų perlinių svogūnėlių
- 1 šaukšto sviesto
- 1 šaukštelio su kaupu medaus
- 1 šaukštelio garstyčių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Sviestui (padažui):
- Sviesto ir sūrio su mėlynuoju pelėsiu lygiomis dalimis
- Smulkintų petražolių
Gaminimo eiga:
Kepsnius (kepsniai turi būti kambario temperatūros) dėkite į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę. Vieną pusę kepkite 2 minutes. Pabarstykite druska, pipirais. Apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Vėl pabarstykite druska, pipirais. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-2 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.
Nuo briuselio kopūstų nuskabykite pažeistus lapelius, perpjaukite išilgai pusiau ir blanširuokite verdančiame sūdytame vandenyje. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite medų ir kaitinkite, kol pradės burbuliuoti. Sudėkite briuselio kopūstus, svogūnėlius ir kepkite maišydami kelias minutes. Baigiant kepti, įdėkite garstyčių, druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
Padažui sviestą atšildykite iki kambario temperatūros, šakute sutrinkite su sūriu ir petražolėmis. Dėkite ant maistinės plėvelės ir suformuokite ritinėlį. Ritinėlį įdėkite į šaldymo kamerą. Kai reiks, išsiimkite ir atsipjaukite kiek norite skrituliukų.
Jums taip pat gali patikti jautienos kepsnio su Hollandaise padažu receptas.
Komentarų nėra