Jautienos kepsnys su lapiniais kopūstais ir traiškytomis bulvytėmis pagardintomis trumų aliejumi.
Reikės:
- 2 jautienos kepsnių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Kopūstams:
- 2 stiklinių smulkintų lapinių kopūstų (tik lapų, lapkočių nenaudokite)
- 3 griežinėliais pjaustytų skiltelių česnako
- Gabaliuko viesto
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Balzamiko acto
- 1 šaukšto goji uogų
Bulvytėms:
- Nedidelių bulvyčių
- Sviesto
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Aliejaus su trumais (arba smulkintų mėgiamų žolelių)
Gaminimo eiga:
Kepsnius dėkite (kepsniai turi būti kambario temperatūros) į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę. Vieną pusę kepkite 2 minutes. Pabarstykite druska, pipirais. Apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Vėl pabarstykite druska, pipirais. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-2 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.
Bulvytes nuplaukite, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenė ir virkite, kol apvirs. Viduje jos turi likti šiek tiek kietos. Vandenį nukoškite, bulves nusausinkite, truputį atvėsinkite. Kiekvieną bulvytę patrėkškite šakute arba bulvių grūstuve. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardelę. Ant kiekvienos bulvės uždėkite po gabaliuką sviesto, pabarstykite pipirais. Bulvytes kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Iškepusias apšlakstykite aliejumi arba apibarstykite žolelėmis.
Česnako skilteles pakepinkite su sviestu, sudėkite kopūstus ir goji uogas, įpilkite šlakelį vandens ir kepkite, kol kopūstai šiek tiek suminkštės ir skystis išgaruos. Baigiant kepti apšlakstykite balzamiko actu, paskaninkite druska, pipirais.
Jautienos kepsnys su lapiniais kopūstais patiekiamas su lapiniais kopūstais, traiškytomis bulvytėmis pagardintomis trumų aliejumi ir skystai keptu kiaušiniu, kuris atliko padažo vaidmenį.
Jums taip pat gali patikti jautienos kepsnių su alaus – sūrio padažu receptas.
3 Comments
Odeta
2014-09-14 at 17:48Matau pirkti lapinių kopūstų, bet neišdrįstu nei oirkti nei gaminti:) Prašau išsamiai parašyti ar verti jie dėmesio?:)
Laura
2014-09-14 at 18:03Aišku verti, pradedant nuo to, kad kaip ir visi kopūstai jie pilni naudingų medžiagų, baigiant tuom, kad iš jų galima daryti traškučius, naudoti žalius salotoms,daryti tokius mini troškinukus, pesto ar net picas kepti 😉
Odeta
2014-09-15 at 08:21Ačiū:) Išbandysiu:)