Jautienos kepsnys su rudmėsėmis ir sorų kruopų koše pagardinta porais ir kietuoju sūriu. Sorų kruopų mėgėjai, daugiau receptų su soromis rasite aktyvioje nuorodoje.
Reikės:
- 2 jautienos nugarinės kepsnių
- Rudmėsių
- Druskos
- Šviežiai maltų pipirų
Sorų kruopų košei:
- 0,5 stiklinės sorų kruopų
- 1,5 stiklinės vandens
- Druskos
- 1 šaukšto sviesto
- 1 šaukšto tarkuoto kietojo sūrio
- 0,5 stiklinės kvadratėliais pjaustytos poro žaliosios dalies
Padažui:
- Saujos petražolių
- 1 skiltelės česnako
- 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Balzamiko acto
Gaminimo eiga:
Kepsnius dėkite (kepsniai turi būti kambario temperatūros) į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę. Vieną pusę kepkite 2 minutes. Pabarstykite druska, pipirais. Apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Vėl pabarstykite druska, pipirais. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-2 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.
Sorų kruopas perplaukite. Išvirkite sūdytame vandenyje. Išvirusią košę paskaninkite sviestu, sūriu ir trumpai su sviestu pakepintais porais.
Padažui skirtus produktus susmulkinkite smulkintuvu.
Rudmėsių kepurėles iškepkite su sviestu.
Jautienos kepsnys su rudmėsėmis patiekiamas su sorų kruopų koše. Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra