Jautienos kepsnys su sviestiniu padažu pagardintu žaliaisiais pipirais ir šakninėmis daržovėmis.
Reikės:
- 2 jautienos kepsnių „Top Sirloin (galite naudoti jautienos nugarinės arba išpjovos kepsnius)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukšto sviesto
Daržovėms:
- 2 morkų
- 1 pastarnoko (galite naudoti petražolės šaknį arba saliero gumbą)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Pluoštelio svogūnų aiškų
Padažui:
- 1 kiaušinio trynio
- 60 g sviesto
- 1/4 šaukštelio kreminių garstyčių
- 1/5 šaukšto raudono vyno
- 3/4 šaukšto konservuotų žaliųjų pipirų
- 1/2 šaukštelio rudojo cukraus
- Druskos
- 2 šaukštų kepsnio kepimo sulčių
Gaminimo eiga:
Kepsnius (kepsniai turi būti kambario temperatūros) dėkite į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę. Pabarstykite druska, pipirais. Vieną pusę kepkite 2 minutes. Apverskite, vėl pabarstykite druska, pipirais, sudėkite sviestą ir kepkite dar 2 minutes. Kepimo metu palaistykite ištirpusiu sviestu. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.
Morkas ir pastarnokus nuvalykite, supjaustykite išilgomis skiltelėmis. Skilteles sumaišykite su šlakeliu aliejaus, druska ir pipirais. Kepkite kepimo popieriumi išklotoje kepimo formoje iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.
Svogūnų laiškus stambiai supjaustykite ir trumpai apkepkite keptuvėje, kurioje kepė kepsniai.
Padažui dubenyje kiaušinio trynį suplakite su garstyčiomis, vynu ir cukrumi. Dėkite dubenį į karšto vandens vonelę (dubens dugnas, kuriame bus gaminamas padažas, neturi siekti verdančio vandens), plona srovele pilkite į kiaušinio trynį tirpintą sviestą ir kulinarine šluotele intensyviai maišykite. Sudėkite konservuotus pipirus, įmaišykite kepimo sultis, paskaninkite druska. Padažą laikykite šiltai, kad nesustingtų.
Jautienos kepsnys su sviestiniu padažu patiekiamas su šakninėmis daržovėmis.
Komentarų nėra