Kepta anties krūtinėlė su apelsininių blynelių ir marinuotų pankolių garnyru.
Reikės:
- 2 šviežių ančių krūtinėlių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Blyneliams reikės:
- 0,5 stiklinės kefyro
- 0,5 stiklinės apelsinų sulčių
- 1,5 stiklinės šviesių spelta miltų (arba paprastų kvietinių)
- 1 šaukštelio cukraus
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelio druskos
- 1 kiaušinio
- 1 šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės
- 2 šaukštų tirpinto sviesto
Pankoliams:
- 1 vidutinio dydžio pankolio
- 1/3 stiklinės balto vyno acto
- 1 stiklinės vandens
- 2 šaukštų cukraus
- 2 griežinėliais pjaustytų česnako skiltelių
- 1 šaukštelio garstyčių sėklų
- 1 šaukšto tarkuotos apelsino žievelės
Padažui:
- 1 šalotinio svogūno
- Lydyto sviesto kepimui
- 1,5 stiklinės raudono sauso vyno
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukšto bruknių uogienės
- 1 šaukštelio sviesto
Gaminimo eiga:
Pankolį supjaustykite plonais griežinėliais. Į puodelį supilkite actą, vandenį, sudėkite česnaką, cukrų, garstyčių sėklas, apelsino žievelę ir užvirinkite. Užpilkite marinatu pankolius. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Padažui svogūną nulupkite, supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su sviestu. Supilkite vyną ir virkite kol nugaruos pusę padažo. Sudėkite bruknių uogiene, pavirkite dar kelias minutes. Padažą sutrinkite smulkintuvu, pagardinkite druska ir pipirais. Užvirkite, įmaišykite šaukštelį sviesto ir daugiau nevirkite.
Anties krūtinėles dėkite į įkaitintą sausą keptuvę odele į apačią. Kepkite apie 5-7 minutes arba, kol odelė gražiai apskrus, apverskite, sumažinkite karštį iki minimumo, kepkite dar 5-7 minutes. Kepimo metu pasūdykite, pagardinkite pipirais. Apkeptas krūtinėles dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 7-10 minučių, arba kol vidinė krūtinėlių temperatūra sieks 60 °C. Iškepusias krūtinėles suvyniokite į foliją ir padėkite šiltai kelioms minutėms, kad subręstų.
Blyneliams supilkite į dubenį kefyrą, apelsinų sultis, tirpintą sviestą, įkulkite kiaušinį, sudėkite apelsino žievelę, druska, cukrų ir išplakite. Supilkite miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Blynelius iškepkite keptuvėje su sviestu arba iš viso be riebalų (pagal keptuvės galimybes).
Kepta anties krūtinėlė patiekiama su apelsininių blyneliais ir marinuotais pankoliais.
Jums taip pat patiks
Komentarų nėra