Keptas Ribeye kepsnys su gaiviomis daržovių salotomis ir žaliųjų pipirų padažu.
Reikės:
- 2 Ribeye kepsnių
- 1 šaukšto lydyto sviesto
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Salotoms:
- 1 stiklinės plonais šiaudeliais pjaustytos saliero šaknies
- 1 stiklinės plonais šiaudeliais pjaustyto kopūsto
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
- 4 šaukštų kanapių aliejaus
- 0,5 citrinos sulčių
- 1 šaukšto skrudintų maltų kanapių sėklų
Padažui:
- 1 mažo svogūno
- 3 smulkintų sūdytų ančiuvių filė
- Lydyto sviesto kepimui
- 1 stiklinės jautienos sultinio
- Šlakelio brendžio
- 1 šaukštelio konservuotų žaliųjų pipirų
- Druskos
- 1 šaukštelio sviesto
Gaminimo eiga:
Kepsnius (kepsniai turi būti kambario temperatūros) dėkite į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę. Pabarstykite druska, pipirais. Vieną pusę kepkite 2 minutes. Apverskite, vėl pabarstykite druska, pipirais, sudėkite sviestą ir kepkite dar 2 minutes. Kepimo metu palaistykite ištirpusiu sviestu. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniotus į foliją kelioms minutėms pailsėti.
Salotoms sumaišykite kopūstus ir salierus su kanapių aliejumi, citrinos sultimis ir kanapių sėklomis. Paskrudinti kanapių sėklas labai lengva. Sudėkite kanapių sėklas į įkaitintą keptuvę ir, nuolat maišydami, kepinkite iki jos pradės sproginėti ir pasklis malonus kvapas. Sėklas išpilkite į lėkštelę ir palikite atvėsti. Sugrūskite sėklas grūstuve arba sumalkite kavamale.
Padažui svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite su sviestu, baigiant kept sudėkite smulkintus ančiuvius. Supilkite jautienos sultinį, brendį. Virkite, kol nugaruos pusė skysčio. Padažą sutrinkite smulkintuvu ir pertrinkite per sietelį. Sudėkite į padažą konservuotus pipirus, užvirkite. Įmaišykite sviestą.
Keptas Ribeye kepsnys patiekiamas su salotomis ir padažu.
Komentarų nėra