Keptas šerno kumpis su kaliaropių padažu ir baklažanų bokšteliais – skanus ir subalansuotas patiekalas.
Reikės:
- 1,5 kg šerno kumpio
Marinatui:
- 2 svogūnų
- 1 česnako galvos
- 1 šaukšto džiovintų šermukšnių
- 0,5 šaukšto džiovintų kadagio uogų
- 3 lauro lapų
- 1 šaukšto džiovintų čiobrelių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Šlakelio aliejaus
Kaliaropės padažui:
- 0,5 kaliaropės
- Sviesto kepimui (naudoju lydytą – ghee)
- Grietinėlės
- Druskos
- Šviežio čiobrelio
Baklažanų bokšteliams:
- 1 baklažano
- 4 skiltelių česnako
- Sviesto kepimui
- 0,5 stiklinės pakepintų smulkintų riešutų (naudojau karijų)
- 0,5 paprikos
- 3 šaukštų pomidorų padažo
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Marinatui skirtus produktus sutrinkite smulkintuvu. Įtrinkite marinatu šerno kumpį, apvyniokite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve 1-2 paras. Prieš kepant marinatą nuvalykite. Kepkite iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje apie 1,5-2 valandas arba, kol įsmeigus pagaliuką į storiausią kumpio vietą bėgs skaidrios sultys.
Nuluptą kaliaropę supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su sviestu. Įpilkite grietinėlės, kad apsemtų, ir troškinkite, kol suminkštės. Baigiant troškinti pasūdykite, pagardinkite čiobreliais. Sutrinkite masę smulkintuvu.
Baklažaną supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska ir palaikykite pusę valandos. Griežinėlius nusausinkite ir apkepkite keptuvėje su sviestu.
Česnako skilteles supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite su sviestu. Papriką supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su sviestu. Kepintas daržoves sumaišykite su riešutais, pomidorų padažu. Paskaninkite druska, pipirais, čiobreliais.
Padarykite bokštelius iš 3-4 baklažanų griežinėlių su riešutų-daržovių masės pertepimais. Prieš patiekiant, bokštelius pašildykite orkaitėje.
Keptas šerno kumpis su kaliaropių padažu – patiekalas puikiai tinkantis šventinei vakarienei.
Jums taip pat gali patikti šernienos troškinio su lapiniais kopūstais ir ropėmis receptas.
Komentarų nėra