Keptas ungurys skamba neįprastai daug kam, nes pas mus populiaresnis rūkytas. Bet reikia pradėti nuo pradžių ir pasidžiaugti, kad namuose turiu žveją 🙂
Apie žuvies pirkimą galima net negalvoti. Šaldytuvo kameros stalčius jau pilnas prikrautas lydekos ir ešerių file žiemai, sezono metu smaguriaujam vėgėlėm, o šį savaitgalį mano žvejas pagavo UNGURĮ !
Įjungus šaltą protą šiaip ne taip nugalabijau. Ungurys labai vikrus ir gyvybingas. Žinot kaip nulupti unguriui odą? Ogi per galvą. Įpjaukite už galvos pelekų odą ir nunerkite odą kaip kojinę.
Išvalykite vidurius, supjaustykite gabaliukais, pagardinkite druska ir pipirais.
Keptuvėje įkaitinkite lydytą sviestą. Ungurio gabaliukus apvoliokite kvietiniuose arba kukurūzų miltuose ir kepkite kol iš visų pusių gražiai apskrus.
Keptas ungurys didelis delikatesas. Standi ir salstelėjusi mėsa man priminė omarą ir krevetes 🙂
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
4 Comments
Egle B
2011-07-12 at 10:00Labai gerai turėt žvejų namuose!
Nieko nėra geriau už ką tik sugautą ir šviežiai iškeptą žuvį
Laura
2011-07-12 at 13:18Tai jau tikrai 😉
Dalia, Septyni virtieniai
2011-07-24 at 07:02Kadangi jau turiu šiokį tokį turėjimo žveją namuose stažą, pasidalinsiu patyrimu: žuvis būna dar skanesnė, žymiai daug kartų skanesnė, kai ją galabija ir skuta pats žvejas.
Laura
2011-07-24 at 19:03Nu gerai būtų, bet pas mane taip nėra 🙂 Bet nematau tame problemos…nugalabyt ir skust mažiausiai laiko užima lyginant su filiavimu ir paruošimu valgymui 😉