Keptos kiaulių smegenys džiūvėsėliuose – pikantiškas ir labai skanus užkandis.
Keptos kiaulių smegenys džiūvėsėliuose:
- 1 kg kiaulių smegenų
- Saujelės šviežių žolelių (petražolių, čiobrelių, šalavijų)
- 1 lauro lapo
- Druskos
- Po keletą juodųjų, kvapniųjų ir žaliųjų pipirų grūdelių
- 2 kiaušinių
- Kvietinių miltų
- Džiūvėsėlių
- Kukurūzų kruopų
Padažui:
- Sojos padažo
- Citrinos arba laimo sulčių
Gaminimo eiga:
Kiaulienos smegenis perplaukite šaltu vandeniu, užmerkite ir laikykite šaldytuve kelias valandas. Išmirkusias dar kartą perplaukite.
Į puodą įpilkite vandens, sudėkite žoleles, lauro lapus, pipirus, druską ir užvirkite. Vanduo turi būti gerokai sūrus. Užvirus vandeniui, sudėkite į jį kiaulienos smegenis ir virkite ant silpnos kaitros 8-10 minučių. Graibykite virimo metu atsirandančias putas. Išvirusias smegenis išimkite ir atvėsinkite.
Pasiruoškite 3 dubenis su: miltais, plaktais kiaušiniais ir džiūvėsėlių-kukurūzų kruopų mišiniu (maišykite lygiomis dalimis).
Įkaitinkite keptuvėje arba puode aliejų iki 170 °C. Aliejaus turi būti per du pirštus.
Mirkykite kiaulienos smegenis į miltus, kiaušinio plakinį ir džiūvėsėlius. Kepkite aliejuje, kol gražiai apskrus.
Keptos kiaulių smegenys džiūvesėliuose patiekiamos su sojos padažu pagardintu citrinos sultimis. Taip pat tinka saldžiarūgščiai žolelių padažai.
Labai tinka su šampanu arba putojančiu vynu.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Daugiau subproduktų receptų.
Komentarų nėra