Keptų paprikų paštetas su ožkos brinzos sūriu – nuostabaus skonio užtepas, kuriame keptų paprikų saldumas šoka tango su brinzos sūrumu.
Keptų paprikų paštetas:
- 500 g raudonosios paprikos
- 150 g brinzos (naudojau ožkos, bet tiks ir avies, ir karvės)
- 100 g sviesto
- Šlakelis citrinos sulčių
- 1 šaukštas smulkintų petražolių lapelių
Gaminimo eiga:
Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius, sudėkite ant skardos, pašlakstykite aliejumi ir iškepkite. Nulupkite odelę (kad geriau luptųsi, dar karštas sudėkite į sandarų indelį arba maišelį), sutrinkite smulkintuvu iki vientisos masės.
Sviestą išsukite iki purumo ir sumaišykite su smulkinta brinza.
Sumaišykite paprikos ir brinzos masę. Galite ją dar pertrinti su smulkintuvu. Pagardinkite citrinos sultimis, petražolėmis.
Paštetą tepkite ant duonos, ant viršaus galite uždėti po virto kiaušinio ir pomidoro griežinėlį, alyvuogių.
Tiktų paskaninti riešutais. Paštetas yra gana trapios konsistencijos, norint ką nors iš jo formuoti, reikėtų įdėti daugiau sviesto. Pašildžius, galite naudoti kaip padažą arba jo sudėtinę dalį.
(Šaltinis: knyga „Daržovių valgiai. 1200 geriausių patiekalų iš daržovių”)
Jums taip pat gali patikti keptos marinuotos paprikos receptas.
Komentarų nėra