Lydekos kepsneliai su brokolių ir bolivinės balandos blyneliais patiekti su pomidoriniu padažu gardintu saulėje džiovintais pomidorais ir kaparėliais.
Reikės:
- 2 lydekos filė kepsnelių
- 2 skiltelių česnako
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Lydyto sviesto kepimui
- Šlakelio citrinos sulčių
Blyneliams reikės:
- 170 g brokolio žiedynėlių
- 150 g virtos bolivinės balandos
- 1 kiaušinio
- 4 šaukštų džiūvėsėlių
- 2 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
- 1 skiltelės česnako
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Lydyto sviesto kepimui
- Kelių šaukštų kvietinių miltų
Padažui:
- 5 šaukštų pomidorų padažo
- 2 smulkintų saulėje džiovintų pomidorų
- 10 kaparėlių
Gaminimo eiga:
Lydekos kepsnelių odelėse peiliu padarykite po kelis negilius įpjovimus (kepimo metu jie mažiau riesis), pasūdykite. Česnako skilteles nulupkite, sutraiškykite ir kepkite su sviestu, kol švelniai apskrus, po to išimkite jas. Į tą patį sviestą, kuriame kepė česnakai, dėkite kepsnelius odele žemyn ir kepkite, kol jie gražiai apskrus. Kepsnelius apverskite, sudėkite ant jų sviestą, keptuvę uždenkite ir išjunkite kaitinimą. Laikykite uždengę apie 5 minutes, kepsneliai iš lėto baigs kepti. Prieš patiekiant, pašlakstykite citrinos sultimis.
Brokolio žiedynėlius sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 2-3 minutes. Nukoškite, perpilkite šaltu vandeniu sutrinkite smulkintuvu iki rupios konsistencijos.
Sumaišykite trintus brokolius su virtomis bolivinėmis balandomis, kiaušiniu, džiūvėsėliais, sūriu, smulkinta česnako skiltele, pagardinkite druska, pipirais.
Suformuokite rankomis plokščius blynelius, apvoliokite juos miltuose ir kepkite keptuvėje su sviestu, kol iš abiejų pusių gražiai apskrus.
Padažui skirtus produktus sudėkite į puodelį ir pašildykite.
Brokolių blynelius galite valgyti ir vienus su jogurtiniu padažu.
Lydekos kepsneliai su brokolių blyneliais paneigs mitą, kad lydeka tinkama tik kotletams.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Komentarų nėra