Moliūgų ir sūrio pyragas – labai labai gražus ir skanus pyragas – tikras ruduo 🙂 Kepsiu jį per kiekvieną moliūgų sezoną. Valgėm su česnakiniu natūralaus jogurto padažu (didesnį jogurto indelį sumaišiau su česnako skiltele, žiupsneliu krapų ir druska). Jogurto rūgštelė ir česnakas labai gerai kontrastavo ir papildė salstelėjusį moliūgo skonį.
Moliūgų ir sūrio pyragas:
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 450 g kubeliais pjaustyto moliūgo
- 330 g bemielės sluoksniuotos tešlos
- 1 kiaušinio trynio sumaišyto su 1šaukšteliu vandens (tešlai patepti)
- 200 g tarkuoto rūkyto čederio
- 4 smulkintų šalavijo lapeliai (ir dar kelių papuošimui)
- Jūros druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite moliūgus ir 5 minutes pakepkite ant silpnos ugnies.
Tešlą atšildykite. Išvyniokite (kadangi tešlos buvo 500 g, tai išvyniojus, tiesiog nupjoviau galą, kad būtų apie 330g ir viskas). Aštriu peiliu aplinkui pažymėkite 1 cm pločio kraštelį, bet iki galo tešlos neįpjaukite. Patepkite kraštelį trynio ir vandens mišiniu. Vidurį subadykite šakute.
Suberkite ant tešlos (bet ne ant kraštelių) pusę sūrio, ant viršaus sudėkite moliūgų gabaliukus. Pabarstykite smulkintu šalaviju, druska pipirais.
Kepkite iki 220C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Užberkite ant viršaus likusį sūrį ir kepkite dar ~5 minutes, arba kol sūris išsilydys. Papuoškite šviežiais šalavijų lapeliais.
(Moliūgų ir sūrio pyragas pagal Gordon Ramsay knygą „Gaminti gali visi”)
Daugiau receptų iš moliūgų.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Komentarų nėra