Naminis rikotos sūris su mėtomis – lengvai pagaminamas, mėtinės gaivos sūriukas. Tinkantis užkandžiui, salotoms ir sumuštiniams.
Naminis rikotos sūris:
- 2 l natūralaus pieno (naudojau 3,2% pirktinį)
- 50 ml citrinų sulčių
- 2 šaukštų riebios grietinės
- 0,5 šaukštelio druskos
- 0,5 šaukštelio cukraus
- 1 šaukšto džiovintų mėtų (galite pasirinkti bet kokias kitokias mėgiamas žoleles)
Gaminimo eiga:
Ant mažos kaitros, maišydami, kartu su mėtomis užkaitinkite pieną iki 85 – 90C temperatūros.
Sudėkite grietinę, druską ir cukrų. Pieną uždenkitę ir palikite 5 minutėms pastovėti, kad pritrauktų mėtas. Perkoškite. Užkaitinkite vėl iki 85 – 90C temperatūros, supilkite citrinos sultis ir kaitinkite maišydami kol pradės traukti. Pieną sutrauks labai mažomis kruopytėmis.
Nukaiskite, uždenkite dangčiu ir paaušinkite 15 – 20 minučių.
Masę supilkite į sūrmaišį ir pakabinkite, kad nuvarvėtų. Kuo ilgiau varvės, tuos kietesnė bus rikota. Aš norėjau pjaustomo sūrio, tad dar paslėgiau per naktį 🙂
Receptas iš knygos „Kaupiame atsargas” Autoriai: Elžbieta Monkevič, Honorata Lyndo, Astera Tenkutienė, Vida Bingelytė.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
3 Comments
Monika
2020-04-24 at 16:48Sveiki, gal galite pasidalinti, iš kur gavote sūrmaišį ir tokį prietaisą paslėgimui? Ačiū.
Laura
2020-04-24 at 17:33Sveiki,
Sūrmaišį pasisiuvau iš lino, prietaisą man tėtis pagamino 🙂 Jei labai domina, galiu paklaust jo ar pagamintų ir kiek kainuotų 🙂
Monika
2020-04-28 at 16:39Sveiki, domintų, super gražiai atrodo ir labai reikalingas būtų. Jeigu galite pasiteirauti, laukčiau ir būčiau dėkinga 🙂