Pica su polentos padu – sveikesnė alternatyva ribojantiems miltus dėl juose esančio glitimo arba šios košės, kurią vadinu itališku pavadinimu – polenta, fanams tokiems kaip aš 🙂
Kukurūzų kruopos malamos iš džiovintų kukurūzų grūdų. Priklausomai nuo malimo, gali būti smulkesnės, stambesnės arba manų kruopų dydžio. Daugeliui tautų kukurūzų kruopos dėl savo maistinės vertės ir universalumo yra vienas iš pagrindinių maisto produktų. Dažniausiai iš kruopų verdamos košės ir kiekvienoje šalyje vis kitaip vadinamos: Italijoje – polenta, Brazilijoje – angu, Rumunijoje – mamalyga, JAV ir GB – mush, Afrikoje košė turi daugiau nei 10 pavadinimų.
Jei norėsite išsivirti tiesiog tik košės, tai žinokite tiek priedų su ja galima derinti, kad net ir pustuščiame šaldytuve ką nors tinkamo rasite. Tinka įvairiausios keptos mėsos, dešrelės, subproduktai, žuvis, troškiniai, ragu, grybai, kiaušiniai, žinoma daržovės ir sūriai, visokie sūriai!
Pica su polentos padu:
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 1 stiklinės kukurūzų kruopų
- 4 stiklinių vandens
- 1 šaukštelio druskos
Viršui reikės:
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
- 2 rutuliukų mocarelos sūrio
- 2 griežinėliais pjaustytų česnako skiltelių
- 1 stiklinės pusiau perpjautų mažų pomidoriukų
- 1/4 stiklinės tarkuoto parmezano sūrio
- Žiupsnelio čili dribsnių (nebūtina)
- 60 g plonai pjaustyto vytinto kumpio (arba karšto rūkymo šoninės)
- Baziliko lapelių (nebūtina)
Gaminimo eiga:
Pica su polentos padu. Košei skirtą vandenį užvirkite. Maišant verdantį vandenį supilkite kukurūzų kruopas, druską, aliejų. Kai košė užvirs, sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir virkite vis pamaišydami 20 – 25 minutes arba kol kruopos taps minkštos.
Išvirusią košę tolygiai paskleiskite ant kepimo formos ištiesto kepimo popieriaus ir atvėsinkite. Padas turi visiškai atvėsti, geriausia būtų įdėti bent valandai į šaldytuvą. Taip pat padą galite pasidaryti iš vakaro. Tuomet atvėsusią košę uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą.
Įkaitinkite orkaitę iki 220 C temperatūros, įdėkite į ją alyvuogių aliejumi apašlakstytą picos padą ir kepkite 15 minučių.
Po 15 minučių padą ištraukite. Sudėkite ant jo plėšytą mocarelą, česnaką, pomidorus, parmezano sūrį, čili dribsnius, kumpį. Apšlakstykite alyvvuogių aliejumi. Beje kumpį galite dėti ant jau iškeptos picos.
Dėkite atgal į orkaitę ir kepkite kol sūris ištirps ir pradės burbuliuoti. Iškepusią išimkite iš orkaitės ir palikite bent 5 minutes pailsėti. Prieš patiekiant apibarstykite bazilikų lapeliais.
Komentarų nėra