Putpelės įdarytos daržovėmis – gali būti ir šventinis ir eilinės vakarienės patiekalas, nes nėra brangus, bet įspūdingai atrodantis lėkštėje.
Putpelės įdarytos daržovėmis:
- 2 putpelių
- 1 nedidelės roputės
- 1 nedidelės morkytės
- 2 skiltelių česnako
- 5 svogūno laiškų
- 1 šaukšto šviežių žirnelių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Žiupsnelio šviežių raudonėlio lapelių
- Ančių taukų kepimui
Tešlai reikės:
- 1 stiklinės kvietinio raugo
- Miltų
- 1 šaukštelio ančių taukų (arba kiaulienos)
- Žiupsnelio druskos
Gaminimo eiga:
Iš kvietinio raugo, druskos, tirpintų taukų ir miltų užminkykite kietoką tešlą. Uždenkite dubenį su maistine plėvele ir palikite ją 2-3 valandom pabręsti. Jei neturite kvietinio raugo naudokite vandenį.
Morką ir roputę supjaustykite kubeliais ir švelniai apkepkite su ančių taukais. Sudėkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, kepkite dar kelias minutes. Sudėkite smulkintus svogūnų laiškus, raudonėlius, žirnelius, pagardinkite druska ir pipirais. Įdarą atvėsinkite.
Putpeles įtrinkite druska, prikimškite įdaro, suriškite kojeles, kad nepabėgtų.
Iškočiokite iš tešlos du apvalius blynus, dėkite į centrus putpeles, suimkite tešlos blynus už kraštų ir užspauskite.
Kepimo formą patepkite ančių taukais. Kepkite iki 170C įkaitintoje orkaitėje valandą laiko.
Tešlos viršaus nevalgėme, o sultinga, traški apačia buvo laaabai gardi.
Putpelės įdarytos daržovėmis – nustebins jūsų svečius ir artimuosius.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra