Aukso fondas/ Mėsos patiekalų receptai/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Pyragas su kalakutiena su sūriu

Pyragas su kalakutiena

Pyragas su kalakutiena ir sūriu tobulas pasirinkimas, kai norisi šiek tiek pasistengti, bet nepersistengti 😀 Ir nustebinti save ar artimuosius gardžiu, naminiu kepiniu. Trapi, sviestinė tešla pagaminta pagal kibinų tešlos receptą idealiai dera su švelniu, kvapniu ir sultingu kalakutienos ir sūrio įdaru. Galima sakyti tai didelis kibinas arba kibino pyragas 🙂 Pyragas skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs, todėl gali tapti universaliu pasirinkimu įvairioms šventinėms progoms, gamtos iškyloms ar jaukioms namų vakarienėms.

Pyragas su kalakutiena ir sūriu. Reikės:

  • 500 g miltų. Naudojau pačios maltus speltos miltus, tačiau jūs galite naudoti paprastus kvietinius arba speltos. Ar juos pamaišyti su kvietiniais ar speltos miltais, jei norite labiau rustic tešlos.
  • 225 g sviesto
  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukštelio druskos
  • 100 g grietinės

Įdarui:

  • 400 g kalakutienos. Galite taip pat naudoti vištieną ar kiaulieną. Jei naudosite paukštieną geriau rinkitės kumpelius, bus skoningiau. Kiaulieną – kumpį, mentę ar sprandinę.
  • 2 vidutinių svogūnų
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 30 g tirpinto sviesto
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Žiupsnio džiovintų žolelių pasirinktinai. Tinka šalavijas, čiobreliai, raudonėlis arba dašis.

Taip pat reikės:

  • 1 kiaušinio plakinio aptepimui
  • Sezamų sėklų puošimui

Gaminimo eiga:

Pradėkite nuo tešlos. Miltus su druska supilkite į dubenį. Miltų visada rekomenduoju dėti šiek tiek mažiau nei receptūroje. Paskui jei reiks dadėsite. Šaltą sviestą tarkuokite burokine tarka vis pamirkydami sviestą į miltus, kad būtų lengviau tarkuoti.Sutrinkite tarkuotą sviestą su miltais pirštų galiukais tol, kol tešla primins smulkius trupinius. Supilkite plaktus kiaušinius, sudėkite grietinę ir greitai užminkykite tešlą, kad ji būtų minkšta, bet nelipni. Suformuokite tešlą į diską, apvyniokite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą bent 30 minučių, kad ji sutvirtėtų.

Kol tešla šaldytuve, paruoškite įdarą. Kalakutieną smulkiai sukapokite, kad ji būtų vientisa ir primintų maltą mėsą, tačiau išlaikytų šiek tiek tekstūros. Jei tingit, galit sumalt per stambų sietelį. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir sudėkite į kalakutieną. Įberkite druskos, šviežiai maltų pipirų ir džiovintų žolelių pagal skonį. Supilkite tirpintą sviestą ir tarkuotą fermentinį sūrį. Gerai išmaišykite.

Tešlą padalinkite į dvi dalis. Iškočiokite apskritimus. Ant jų uždėkite apie 30 cm lėkštę ir apipjaukite, bus lygesni kraštai, o tešlos likučius galėsite panaudoti papuošimams. Ant vieno apskritimo sudėkite įdarą, išlyginkite. Palikite kraštus laisvus. Galite tuos kraštus dar patepti kiaušinio plakiniu, kad kepant tikrai neišsižiotų. Uždėkite ant viršaus kitą tešlos apskritimą. Dabar jau fantazijos reikalas kaip juos užspausti, galite užraityti kaip kibiną, galite užspausti šakute arba pasižiūrėti youtube pyrago kraštelių užvyniojimo idėjų. Taip pat šį pyragą galite kepti formoje neaukštais kraštais. Tik kai įdėsite apatinį tešlos apskritimą, nepamirškite palikti bortelių.

Dar vienas darbelis – pyrago viduryje išpjaukite skylę, ji reikalinga įdaro garams išeiti. Tiesiog įpjaukite tešloje du kryželius ir atlenkite kraštus. Į vidų įdėkite specialų keramikinį pyragų kaminėlį, jei neturite kaminuką pasidarykite iš folijos.

Aptepkite pyragą kiaušinio plakiniu. Iš tešlos likučių padarykite papuošimų, sudėkite juos ant pyrago ir aptepkite kiaušinio plakiniu. Pabarstykite sezamo sėklomis.

Kepkite pyragą iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40– 45 minutes, kol viršus gražiai apskrus. Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti, kad būtų lengviau supjaustyti.

Patiekite dar šiltą su šviežiomis salotomis ar raugintomis daržovėmis arba mėgstamu padažu. Žinoma skanus ir šaltas.

Kalakutienos pyragas receptas

Kibinų pyragas receptas

Sūrio pyragas su kalakutiena

Kibinų receptas

 

Vidutinis reitingas 5 / 5. Balsų skaičius 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI