Pyragas su kalakutiena ir sūriu tobulas pasirinkimas, kai norisi šiek tiek pasistengti, bet nepersistengti 😀 Ir nustebinti save ar artimuosius gardžiu, naminiu kepiniu. Trapi, sviestinė tešla pagaminta pagal kibinų tešlos receptą idealiai dera su švelniu, kvapniu ir sultingu kalakutienos ir sūrio įdaru. Galima sakyti tai didelis kibinas arba kibino pyragas 🙂 Pyragas skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs, todėl gali tapti universaliu pasirinkimu įvairioms šventinėms progoms, gamtos iškyloms ar jaukioms namų vakarienėms.
Pyragas su kalakutiena ir sūriu. Reikės:
- 500 g miltų. Naudojau pačios maltus speltos miltus, tačiau jūs galite naudoti paprastus kvietinius arba speltos. Ar juos pamaišyti su kvietiniais ar speltos miltais, jei norite labiau rustic tešlos.
- 225 g sviesto
- 2 kiaušinių
- 1 šaukštelio druskos
- 100 g grietinės
Įdarui:
- 400 g kalakutienos. Galite taip pat naudoti vištieną ar kiaulieną. Jei naudosite paukštieną geriau rinkitės kumpelius, bus skoningiau. Kiaulieną – kumpį, mentę ar sprandinę.
- 2 vidutinių svogūnų
- 100 g fermentinio sūrio
- 30 g tirpinto sviesto
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Žiupsnio džiovintų žolelių pasirinktinai. Tinka šalavijas, čiobreliai, raudonėlis arba dašis.
Taip pat reikės:
- 1 kiaušinio plakinio aptepimui
- Sezamų sėklų puošimui
Gaminimo eiga:
Komentarų nėra