Raudonasis karis su vištiena ir baklažanais – patiekalas įkvėptas kelionės po Tailandą 🙂 Kario pastos galima nusipirkti parduotuvėje, todėl pagaminti ypač paprasta ir greita!
Raudonasis karis su vištiena:
- Aliejaus kepimui
- 1,5 šaukšto raudonojo kario pastos
- 250 g vištienos krūtinėlės arba šlaunelių mėsos (pjaustytos kubeliais)
- 150 ml kokosų pieno
- 100 ml vištienos sultinio
- 1 nedidelio baklažano
- 0,5 geltonos paprikos
- 1,5 šaukšto žuvų padažo
- 12 g palmių arba rudojo cukraus
- 3 laimo lapų (naudojau džiovintus)
- Kalendros lapelių
Gaminimo eiga:
Baklažaną supjaustykite griežinėliais, apibarstykite juos druska ir palaikykite valandą laiko. Nuplaukite vandeniu, nusausinkite ir iškepkite keptuvėje su aliejumi.
Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudėkite kario pastą ir kepkite maišydami kelias minutes. Sudėkite vištieną, kvadratėliais pjaustytą papriką ir kepkite maišydami 3 – 4 minutes. Supilkite kokosų pieną, vištienos sultinį, žuvų padažą, cukrų, laimų lapus ir virkite maišydami 3 – 4 minutes. Baigiant virt sudėkite pasmulkintus baklažanus. Pavirkite maišydami dar 5 minutes.
Patiekite su ryžiais ir kalendra.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Komentarų nėra