Ravioli įdaryti rikotos sūriu ir kiaušinių tryniais – itališkas patiekalas, skysto kiaušinio trynio fanams.
Tešlai reikės:
- 2 didelių kiaušinių
- 200 g miltų
Įdarui:
- 6 nedidelių kiaušinių trynių
- 1 baltymo
- 1 stiklinės rikotos sūrio
- 2 šaukštų smulkiai tarkuoto Parmezano sūrio
- 1,5 šaukšto smulkintų žolelių (naudojau petražoles, bazilikus, čiobrelius)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Tarkuoto muskato riešuto
Padažui:
- 70 g sviesto
- 2 šaukštų smulkiai tarkuoto Parmezano sūrio
- Aliejaus su trumais
Gaminimo eiga:
Miltus supilkite į dubenį. Centre padarykite šulinuką ir į jį suleiskite kiaušinius. Paplakite juos šiek tiek šakute. Nuo šulinuko kraštų imkite miltus ir, maišydami, berkite į kiaušinių masę. Taip darykite tol, kol miltai susijungs su kiaušiniais. Minkykite tešlą apie 10 minučių, kol ji taps vientisa ir šilkinė. Įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent pusvalandžiui pailsėti.
Įdarui sūrius sumaišykite su žiupsneliu muškato riešuto, žalumynais, druska ir pipirais.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo, pabarstykite stalą miltais ir plonai iškočiokite. Išspauskite puodeliu ar specialiu žiedu 12 apskritimų. Sudėkite ant 6 tešlos apskritimų rikotos sūrį ir padarykite iš jo šulinėlius. Į šulinėlius įleiskite kiaušinio trynius. Apskritimo kraštus patepkite kiaušinio baltymu ir uždenkite kitu tešlos apskritimu. Gerai apspauskite kraštelius. Idealu būtų, jei viršutiniai tešlos apskritimai būtų kiek didesni už apatinius – lengviau užsidengs. Tam viršutiniams 6 apskritimams išspausti naudokite kiek didesnius puodelius ar žiedus.
Užkaiskite didelį puodą vandens, pasūdykite. Kai vanduo pradės stipriai kunkuliuoti, atsargiai suleiskite į jį raviolius. Uždenkite puodą, kad vanduo vėl kuo greičiau užvirtų. Nuo raviolių suleidimo į vandenį virkite 4 minutes.
Ravioli įdaryti rikotos sūriu ir kiaušinių tryniais patiekiami su tirpintu sviestu, trumų aliejumi ir parmezano sūriu.
Jums taip pat gali būti įdomus virtinių su žąsienos įdaru receptas.
Komentarų nėra