Rūkytos skumbrės salotos pagardintos porais, salierais ir belukštėmis avižomis.
Rūkytos skumbrės salotos:
- 1 nedidelės karšto rūkymo skumbrės
- 1 stiklinės belukščių avižų
- 3 saliero stiebų
- 1 poro
- Druskos
- Lydyto sviesto kepimui
- 1 šaukšto kaparėlių
- 1 šaukštelio linų sėmenų aliejaus
Padažas:
- 4 šaukštų linų sėmenų aliejaus
- 1 kupino šaukšto majonezo
- 3 šaukštų citrinos sulčių
- 1 šaukšto tarkuotų krienų
- Šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Avižas užpilkite vandeniu ir palikite mirkti 4-5 valandas. Prieš užpilant avižas, peržiūrėkit ar nėra įsimaišę avižų su lukštais, jei rasite, išrinkite. Išmirkusias avižas perplaukite, užpilkite vandeniu, įberkite druskos ir virkite 20-30 minučių arba, kol suminkštės. Išvirusias, nukoškite, perplaukite šaltu vandeniu ir sumaišykite su šaukštelių sėmenų aliejaus.
Padažui skirtus produktus gerai išmaišykite.
Skumbrei nulupkite odą, nukaulinkite, suplėšykite gabaliukais.
Porą ir saliero stiebus supjaustykite griežinėliais, atskirai trumpai apkepkite su sviestu.
Virtas avižas, keptus porus, salierus ir skumbrę sudėkite lėkštėje eilutėmis, ant skumbrės sudėkite kaparėlius, apšlakstykite salotas padažu.
Komentarų nėra