Aukso fondas/ Padažai, pagardai, užtepai

Salierų druska. Kaip pasigaminti ir panaudojimas.

Salierų druska - bulviukose.lt

Salierų druską labai mėgstu. Visą laiką darausi ją pati, juo labiau, kad savo gamybos man skanesnė, nei pirktinė, nors šiek tiek ir užtrunka pasidaryti. Salierų druską galimą daryti iš salierų sėklų, saliero gumbo ir saliero lapų. Aš gaminu ir iš gumbo, ir iš lapų. Iš gumbo pagaminta druska švelnesnė, iš – lapų stipresnio skonio ir aromato, labai gražios žalios spalvos.

Salierų druska gardinu sriubas, troškinius, kepsnius, patiekalus su kiaušiniais, patiekalus su bulvėmis, makaronus, koldūnus ir t.t. Panaudojimo būdas labai platus. Salierų druska patiekale veikia kaip natūralus skonio stipriklis.

Salierų druskai iš gumbo reikės:

  • 1,5 stiklinės druskos
  • 450 g nulupto saliero gumbo

Gamybos eiga:

Saliero gumbą sutarkuokite mandolinos tipo tarka plonais šiaudeliais. Tarkuotą saliero gumbą gerai sumaišykite su druska, sudėkite masę į indą su dangčiu ir padėkite į šaldytuvą 3 paroms.

Įkaitinkite orkaitę iki 90 C temperatūros. Salierų – druskos mišinį paskleiskite ant kepimo skardos. Džiovinkite orkaitėje 2 – 3 valandas arba kol saliero gumbo šiaudeliai taps labai sausi ir traškūs. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.

Mišinį sumalkite dalimis prieskonių malūnėlyje arba visus iš karto virtuvės kombaine. Salierų druską laikykite hermetiškame inde.

Recepto šaltinis: Fergus Henderson knyga “The Complete Nose to Tail: A Kind of British Cooking:

Salierų druskai iš lapų reikės:

  • Salierų lapų (nuskabytų nuo lapkočių)
  • Druskos

Gamybos eiga:

Salierų lapus išdžiovinkite džiovyklėje arba orkaitėje. Išdžiuvusius lapus sumalkite virtuvės kombainu. Ant sumaltų lapų į virtuvės kombaino indą suberkite norimą druskos kiekį ir dar kartą permalkite kol masė taps vientisa. Druskos kiekį reguliuokite individualiai pagal skonį.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply