Uncategorized

Rekomendacijos kur naudoti druskas

Prieskoninė namų gamybos druska

Grybų druska:

Džiovintų grybų druska – nuostabus prieskonis, praturtinantis patiekalus umami skoniu:

  • Berkite į sriubas – tiek daržovių, tiek mėsos. Ji praturtins sultinį gilesniu, žemišku skoniu ir suteiks papildomą aromatą.
  • Padažams – įdėjus grybų druskos į grietinėlės ar pomidorų pagrindo padažus, galima sukurti intensyvesnį skonį, kuris ypač tinka prie makaronų, mėsos kepsnių, kotletų, keptų daržovių. Sumaišę su išplaktu sviestą turėsite puikiausią užtepą ant duonos arba padažą prie kepsnių. Užberkite jos ant grietinės kai valgysite cepelinus, kugelį ar koldūnus.
  • Troškiniams ir rizotams – gali būti puikus priedas rizotui, troškiniams su perlinėmis kruopomis, grikiais, daržovėmis.
  • Mėsos patiekalams – dera su jautiena, vištiena ar kiauliena. Jei naudosite ją kepsniams, rekomenduoju berti baigiant kept, kad nesudegtų grybų milteliai.
  • Keptiems ir orkaitėje ruošiamiems patiekalams – tinka apibarstyti keptas bulves, daržoves, kiaušinius. Rekomenduoju berti baigiant kept.
  • Užkandžiams ir užtepėlėms – pabarstykite grybų druskos ant skrebučio su sūrio užtepėle, įmaišykite į humusą arba naudokite kaip priedą prie sūrių lentos.
  • Pagardinkite ja mielinės duonos tešlą.

Salierų druska:

Salierų druska – pikantiškas pagardas, sustiprinantys bet kokio patiekalo skonį. Baltoji salierų druska pagaminta iš gumbo – švelnesnė, žalioji iš lapų stipresnio skonio ir aromato, labai gražios žalios spalvos, kuri papuoš bet kurį patiekalą.

  • Kiaušinių patiekalams – pagardinkite salierų druska omletus ar plaktus kiaušinius, suteiks jiems gilesnio skonio.
  • Bulviniams –  puikiai dera su bulvėmis, ypač bulvių koše ar keptomis bulvėmis. Druską rekomenduoju berti baigiant kept.
  • Sriuboms – pomidorų sriubai ši druska suteiks papildomo skonio, taip pat puikiai tiks daržovių sriuboms, ypač toms, kuriose yra šakninių daržovių.
  • Troškiniams – bet kokie mėsos ar daržovių troškiniai taps aromatingesni su salierų druska.
  • Padažams – pridėkite šiek tiek salierų druskos į paprastą alyvuogių aliejaus ir citrinų ar acto mišinį – gausit gardų padažą daržovių salotoms. Maišykite ją su graikiniu jogurtu, česnaku ir šlakeliu citrinos sulčių ar žievelės – puikiai tiks su žuvimi ar daržovėmis. Į tradicinį lietuvišką sviesto – grietinės padažą įberkite salierų druskos, pamatysit kaip skanu!
  • Jūros gėrybių, žuvies patiekalams – naudokite salierų druską kaip prieskonį žuvies kepimo metu – šis derinys ypač tinka baltai žuviai, lašišai ar net krevetėms. Druską rekomenduoju berti baigiant kept.
  • Kitiems patiekalams – įberkite į mėsainio, kotletų ar koldūnų įdaro faršą, kad suteiktumėt naujų skonių. Salierų druska suteiks malonaus skonio tuno ar vištienos salotoms su majonezu, baltai mišrainei, „coleslaw“ salotoms.
  • Kokteiliams – salierų druska puikiai derės su „Kruvinosios Marytės“ kokteiliu. Papuoškite ja kokteilinių taurių kraštelius.

Salierų druska - bulviukose.lt

Sudėtys:

Miško grybų druska
Sudedamosios dalys: druska 50%, džiovinti miško grybai 50%
Suvartoti per 4 mėnesius nuo pagaminimo datos.
Laikykite sausoje vietoje.
Gali būti salierų pėdsakų.

Salierų lapų druska
Sudedamosios dalys: druska 50%, salierų lapai 50%
Suvartoti per 4 mėnesius nuo pagaminimo datos.
Laikykite sausoje vietoje.

Salierų gumbų druska
Sudedamosios dalys: druska 50%, salierų gumbai 50%                                                                          
Suvartoti per 4 mėnesius nuo pagaminimo datos.
Laikykite sausoje vietoje.

Gamintojas: www.bulviukose.lt
UAB ESEM  Jaunystės g. 4, Viečiūnai
Maisto tvarkymo subjektų registro numeris 150001036

 

Vidutinis reitingas 5 / 5. Balsų skaičius 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI