Šernienos troškinys su šafranu ir speltos grūdais gardintais parmezanu. Be galo skanus ir jaukus troškinys.
Troškiniui reikės:
- 1 kg šernienos
- Lydyto sviesto kepimui
- 2 svogūnų
- 3 skiltelių česnako
- 1 lauro lapo
- 1 nedidelio poro
- 0,5 l jautienos sultinio
- 1 stiklinės raudonojo sauso vyno
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 2 šaukštų šviežių smulkintų arba 2 šaukštelių džiovintų žalumynų (petražolių, šalavijų, čiobrelių)
Speltos grūdų košei:
- 1 stiklinės speltos grūdų
- 1 nedidelio svogūno
- 150 ml grietinėlės
- Žiupsnelio šafrano
- 2 šaukštų tarkuoto parmezano sūrio
Gaminimo eiga:
Šernieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite puode su sviestu. Svogūnus supjaustykite skiltelėmis, porus ir česnakus – griežinėliais ir apkepkite keptuvėje su sviestu. Sudėkite kepintas daržoves į puodą su daržovėmis, taip pat į jį įdėkite lauro lapus, žoleles, druską, pipirus, supilkite jautienos sultinį, vyną, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 1,5-2 valandas arba, kol mėsa taps minkšta.
Speltos grūdus užpilkite iš vakaro vandeniu ir palikit mirkti per naktį. Išmirkusias kruopas nukoškite, užpilkite šviežiu vandeniu, įdėkite nuluptą per pusę perpjautą svogūna, druskos ir virkite, kol grūdai beveik išvirs. Grūdus nukoškite, svogūną išmeskite. Sudėkite grūdus į puodą, supilkite grietinėlę, sudėkite šafraną ir virkite 10 minučių. Baigiant virti, įmaišykite sūrį.
Šernienos troškinys su šafranu puikiai tiks šventinei vakarienei.
Jums taip pat gali patikti keptas šerno kumpis.
Šaltinis : knyga Stéphane Reynaud „Pork&Sons”
Komentarų nėra