Sičuano baklažanai su anakardžių riešutais – sotus, bet kartu ir lengvas patiekalas. Populiarus Kinijoje, ypač Sičuano provincijoje.
Patiekalas tinka vegetarams ir veganams! Gali būti patiekiamas su azijietiškais makaronais.
Jei norisi stipriau, gamybos metu, įdėkite mėsos ar žuvies 🙂
Sičuano baklažanai su anakardžių riešutais:
- 1 stiklinės basmati arba jasmine ryžių
- 1/4 stiklinės sojos padažo
- 2 šaukštų ryžių acto
- 2 šaukštelių kukurūzų krakmolo
- 2 šaukštelių tarkuoto imbiero
- 1 šaukštelio klevų sirupo
- 1 šaukšto sezamų aliejaus
- 1/4 šaukštelio čili pipirų dribsnių
- 550 g baklažano
- 1 čili pipiro
- 2 šalotinių svogūnėlių
- 2 skiltelių česnako
- Aliejaus kepimui
- Saujelės svogūnų laiškų
- 2 saujelių paskrudintų anakardžių riešutų
Gaminimo eiga:
Į dubenį supilkite sojos padažą, ryžių actą, kukurūzų krakmolą, imbierą, klevų sirupą, sezamų aliejų ir išmaišykite. Baklažaną supjaustykite stambesniais kubeliais, sudėkite į dubenyje esantį padažą ir gerai išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite į jį pasmulkintus šalotinius svogūnėlius, česnakus, čili pipirą ir kepkite maišydami kelias minutes. Supilkite į keptuvę baklažanus su visu skysčiu. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės, uždenkite ir troškinkite 10 minučių. Kas kelias minutes pamaišykite. Iš pradžių gali atrodyti, kad trūksta skysčių, nes padaže esantis krakmolas jį sutirštins, bet po kelių minučių baklažanai pradės minkštėti ir atiduoti savo sultis ir viskas bus gerai 🙂
Kol baklažanai troškinsis, išvirkite ryžius.
Baigiant baklažanams troškintis, sudėkite smulkintus svogūnų laiškus. Patiekite baklažanus su ryžiais ir anakardžių riešutais.
Komentarų nėra