Šokoladinis pyragas be miltų – sodrus ir gardus pyragas netoleruojantiems glitimo.
Šokoladinis pyragas be miltų:
- 300 g juodojo šokolado (62 % arba daugiau kakavos)
- 200 g cukraus
- 11 šaukštų karšto vandens
- 230 g sviesto
- 6 kiaušinių
- 1 šaukšto kakavos
- 1 vanilės ankšties (arba vanilinio cukraus)
Gaminimo eiga:
Vanilės ankštį perpjaukite išilgai ir peiliu iškrapštykite sėklas.
Į puodą suberkite cukrų, kakavą, vanilės sėklas, supilkite vandenį, sudėkite gabalėliais susmulkintą sviestą, vanilės ankštį ir ant nedidelės ugnies nuolat maišant, užvirkite. Išimkite vanilės ankštį, sudėkite sulaužytą šokoladą ir lėtai maišykite, kol šokoladas ištirps. Masę atvėsinkite.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų.
Į šokolado masę po vieną įmaišykite trynius, po to įmaišykite pora šaukštų išplaktų baltymų, paskui švelniai įmaišykite likusius baltymus.
Pyrago masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 40-45 min.
Iškepus palaikykite bent keletą valandų šaldytuve, o geriausiai – per naktį.
(Šaltinis: čia)
Komentarų nėra