Sorų apkepas su obuoliais ir cinamonu – lietuviškas patiekalas iš knygos „Valgių gaminimas” Skanu šaltas ir karštas. Valgyti galima su grietine, uogiene. Daugiau receptų su sorų kruopomis rasite paspaudę aktyvią nuorodą.
Sorų apkepas:
- 1 stiklinės sorų kruopų
- 2 stiklinių vandens
- 1 stiklinės grietinėlės
- Žiupsnelio druskos
- 2 šaukštų rudojo cukraus
- 3 kiaušinių
- 1 šaukšto grietinės
- 300 g nuluptų ir supjaustytų obuolių
- 1 šaukšto sviesto
- 2 šaukštų rudojo cukraus
- Cinamono
Gaminimo eiga:
Sorų kruopas išvirkite šiek tiek pasūdytame vandens ir grietinėlės mišinyje. Virkite apie 15 minučių, arba kol suminkštės ir nesijaus traškumo. Atvėsinkite. Įmaišykite į sorų košę su cukrumi išplaktus du kiaušinius.
Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis. Svieste ištirpinkite cukrų, sudėkite obuolius ir trumpai apkepkite. Pagardinkite cinamonu. Jei norite karamelės cinkelio apkepe – cukrų pakaramelizuokite t.y. supilkite tolygiai į keptuvę su sviestu ir pakaitinkite stengdamiesi kuo mažiau maišyti. Kai cukrus patamsės, sudėkite obuolius.
Apkepo indą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite pusę sorų kruopų košės, išlyginkite, ant viršus sudėkite obuolius, ant obuolių likusią košę. Viršų aptepkite grietinės ir kiaušinio plakiniu.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių arba, kol gražiai apskrus.
Šaltinis: knyga „Valgių gaminimas”
1 Comment
Inesa
2017-10-01 at 11:29Niekad nebuciau patikejusi,kad is soru kruopu galima pagaminti toki skanu patiekala,labai patiko,gaminsiu ir vel!